Hlavní obsah

Změny budou, upozorňuje nový kouč Baníku

Ostrava

Na lavičce Baníku Ostrava už Radomír Korytář seděl, přesto nabídku vedení klubu stát se novým hlavním koučem po odvolaném Petru Frňkovi chvíli zvažoval. „Vím, v jakém stavu se Baník nachází, a co mě teď asi čeká. Porovnal jsem všechny klady a zápory a nakonec jsem se rozhodl to vzít, i když vím, že určité problémy nastat mohou,“ popisoval dosavadní trenér ostravské juniorky Korytář.

Foto: Tomáš Svoboda

Radomír Korytář se vrací na lavičku Baníku. V pátek s ním zahájí přípravu na ligu.

Článek

Tým chce vrátit tam, kde byl po loňském podzimu, kdy Baník vedli společně Martinem Svědíkem a oficiálním trenérem Tomášem Bernadym. Trenérský triumvirát sice tehdy dovedl tým na pátou příčku ligy, přesto jej vedení klubu odvolalo a do Ostravy přivedlo neznámého kouče druholigového Táborska Frňku. Ten chtěl ordinovat týmu, který si zakládal na propracované defenzívě, útočnou hru, ovšem nepochodil. Baník se pod Frňkou propadl až na 13. příčku, navíc často předváděl mizernou hru bez špetky sebevědomí.

„To bude asi mým nejdůležitějším úkolem. Vrátit hráčům sebevědomí a chuť do hry. Kádr se určitě bude měnit, někteří hráči odejdou, jiní přijdou, věřím ale, že to bude o mnoho lepší, než v jarní části," vzkazoval z dovolené v Řecku nový kouč Baníku Ostrava.

Jaké hráče už v týmu nechce, či které by naopak rád přivedl, Korytář neprozradil. Tým teprve v tomto týdnu převezme. „Potřebujeme krajní hráče, jak napravo, tak nalevo. Mám určitou představu a vím, že s některými hráči se musíme rozloučit. Nějaká jména jsou na stole, ale teprve se o nich jedná," uvedl Korytář. Stejně jako jméně asistenta. Stát by se jím mohl například Daniel Tchuř, s nímž Korytář působil u juniorky.

Přípravu na novou sezónu zahájí Baník v pátek 19. června na hřišti porubské základní školy, kde Baník vychovává talenty, poté odjede na soustředění do Břeclavi a odehraje tam dvě přípravná utkání s posledním týmem rakouské bundesligy Wiener Neustadt a slovenskou ligovou Senicí.

Kde bude tým trénovat po návratu z jižní Moravy, ovšem Korytář netuší. „Víme o tom, ale to se teď nedá nijak ovlivnit a věřím, že to i tak zvládneme," komentoval Korytář. „Bazaly jsou jenom jedny, teď ale začíná nová éra. Stadión ve Vítkovicích je moderní a pěkný. Věřím, že nám to neuškodí, ba naopak, že nám ta změna může pomoci," přemítal Korytář.

Reklama

Související témata: