Hlavní obsah

Plzeň získala Kopice, kterého chtěla i Sparta. Ve Viktorii se upsal na tři roky

Plzeň
Aktualizováno

Oficiálně potvrzeno: mistrovská Plzeň získala reprezentačního záložníka Jana Kopice z Jablonce. S 25letým středopolařem uzavřela kontrakt na tři roky. Kopic byl s Viktorií domluvený už delší čas, nyní došlo i k dohodě klubů. Finanční náročnost transakce kluby nezveřejnily, nicméně do Jablonce přicházejí na přestup plzeňští útočníci Tomáš Wágner a Stanislav Tecl.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Jan Kopic (vlevo) je prozatím největší plzeňskou letní posilou.

Článek

"Nad nabídkou Plzně jsem neváhal ani minutu, chci se posunout dál v kariéře," prohlásil Kopic krátce po podpisu smlouvy.

Na západě Čech dostane číslo dresu 10, po klubové ikoně Pavlu Horváthovi. Ten na konci května ukončil svou aktivní kariéru. "Pavel mu to odsouhlasil," smál se Adolf Šádek, generální manažer klubu.

Majitel plzeňské Viktorie Tomáš Paclík si od talentovaného hráče dost slibuje. "O Honzu jsme měli zájem několik přestupních období, nyní byla jednání oficiální. A bezproblémová, rychlá, s panem Peltou (šéf Jablonce) jsme našli vzájemně výhodnou dohodu. Honza je výrazná posila pro Plzeň," řekl Paclík.

Kopic, který v nejvyšší soutěži odehrál 115 utkání a dal 23 gólů, je už čtvrtým novým hráčem, kterého Plzeň v létě angažovala. Z dvojice příbramských mladíků Aleš Matějů - Jan Suchan zůstává první jmenovaný v přípravě Viktorie, druhý se vrátil do Příbrami, kde bude hostovat. V Doosan Aréně bude také rok hostovat záložník Jihlavy Tomáš Kučera.

Naopak na sever Čech putují útočníci Tomáš Wágner se Stanislavem Teclem. Šéf Jablonce Miroslav Pelta také potvrdil zájem získat další hráče z české ligy - ostravského brankáře Jiřího Pavlenku, záložníka Michala Trávníka ze Slovácka a také ruského obránce Vjačeslava Karavajeva z Dukly.

Reklama