Hlavní obsah

Mistrovská Plzeň dorazila do Rakouska, pod Alpami jsou viktoriáni jako doma

Westendorf

Brzy ráno odjezd z Plzně, po poledni ubytování ve městečku pod Alpami a odpoledne úvodní trénink. Fotbalisté Viktorie dorazili do Westendorfu, kde již popáté zahajují letní soustředění. České šampióny čeká po krátké přípravě nejen obhajoba titulu, ale především kvalifikace Ligy mistrů. K ní by měli mít svěřenci Miroslava Koubka v mistrovské části předkol relativně blízko.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie během loňského tréninku v rakouském Westendorfu.

Článek

Plzeňáky uvítalo horké rakouské léto. Ve Westendorfu a jeho okolí je čekají minimálně tři přátelské zápasy, soustředění potrvá do 11. července.

„Jsem rád, že máme za sebou kondiční část. Tréninků bylo opravdu hodně, ale je to samozřejmě zapotřebí. Do Rakouska jsem se moc těšil, je tu příjemné prostředí. Alpy jsou nádherné a před námi jsou zápasy se zahraničními soupeři," říká záložník Tomáš Hořava v rozhovoru pro klubové stránky.

Westendorf hostí Viktorii již popáté. „Není důvod cokoliv měnit. Známe to tu, oni znají nás a je určitě dobře, že jezdíme stále sem. Cítíme se tu jako doma," ujišťuje Hořava. „Minulý rok jsem to tady poznal dokonale, protože jsem bohužel byl zraněný a jezdil na kole po okolních kopcích. Letos snad vše půjde tak, jak má. Jsme zdraví a těšíme se na herní část letní přípravy."

Nový ročník odstartuje Plzeň již 18. července Superpohárem. „Pauza byla krátká, ale fotbal nás baví a už se všichni těšíme na start sezóny. Jsou před námi nové výzvy, které chceme pokořit," říká Hořava.

Plán přípravy Viktorie Plzeň
5. července, 19:00, hřiště Hippach
přátelský zápas: Plzeň - VfB Stuttgart (Něm.)
8. července, 18:30, hřiště Westendorf
přátelský zápas: Plzeň – FK Ural (Rusko)
11. července, 16:00, hřiště Jenbach
přátelský zápas: Plzeň - FK Dynamo Kyjev (Ukr.), po utkání odjezd do Plzně
18. července, 19:15, Doosan Arena
Superpohár: Plzeň – FC Slovan Liberec

Reklama

Související témata: