Hlavní obsah

Debakl, nadávky, kouči se chtělo plakat. Někomu jako by to bylo jedno, zlobil se gólman Baníku

Ostrava

Ostudný výkon předvedli především první půlce posledního přípravného utkání na ligu fotbalisté ostravského Baníku. Zcela po zásluze prohráli na svém novém domácím hřišti ve Vítkovicích s druholigovou Karvinou 0:3. Dva góly dostali Baníkovci po standardkách (Dreksa a Budínský), třetí gól přidal po změně stran Fiala.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Ostravský brankář Jiří Pavlenka po inkasování druhé branky v přípravě s Karvinou.

Článek

Od fanoušků, kterých přišla na stadión zhruba tisícovka, si za to vyslechli pískot i nadávky. „Myslím, že by měli k permanentkám dávat i poukaz na vyšetření očí, protože já asi špatně vidím," komentoval výkon Ostravy především v první půli jeden z fanoušků.

Náramně nasupený odcházel ze hřiště například brankář Jiří Pavlenka. „Jsem naštvaný, protože jsme nepředvedli vůbec nic. S druholigovým týmem si nevytvoříme téměř žádnou šanci, lidé nám nadávají, nechtějí chodit na domácí zápasy a přitom mám pocit, že některým hráčům na tom vůbec nezáleží," čertil se reprezentační gólman.

Hodně rozladěný byl i nový kouč Baníku Radomír Korytář. Sestava, kterou chtěl poslat příští víkend na hřiště v Brně, se mu rozpadla pod rukama. „V první půli se mi chtělo plakat. Chtěl jsem, abychom do utkání vstoupili aktivně, agresivně, ale nic z toho se nekonalo. Někteří hráči si asi myslí, že mají své místo jisté, ale to se pletou. V Brně nastoupí zcela jiná sestava," supěl Korytář.

Bídný výkon předvedli jak chorvatský středopolař Davor Kukec, tak oba krajní obránci Tomáš Vengřínek a Daniel Holzer. „Krajní beci hořeli. To, co předvedli, bylo strašně málo. Proto jsem je střídal. Dostali důvěru, ale asi si ji špatně vyložili," upozorňoval trenér.

Celých devadesát minut naopak odehrál Slovák Karol Mondek, který přestoupil do Baníku z Trenčína. Na hřišti patřil k tomu lepšímu „Chvílemi nehrál to, co po něm přesně chci, ale celkově odehrál dobrý zápas," líčil Korytář, který proti Karviné testoval i exolomouckého záložníka Martina Vyskočila. Ten ale v Ostravě zřejmě nezůstane. „Je to zkušený hráč, které potřebujeme, ale na jeho postu hráče máme. Trápí nás především kraje. Věřím, že do září, kdy končí přestupové období, ještě posílíme," řekl.

Pravděpodobnější ale je, že Baník spíše oslabí. Zaječí úmysly má stále stoper Michal Frydrych, o něhož projevila zájem Slavia a také brankář Pavlenka. „Už jsem tady nemusel být, ale kluby se nedohodly. Uvidíme, zda přijde taková nabídka, která se vedení bude zdát zajímavá," svěřil se Pavlenka. „Nechávám to na jiných, ale byl bych rád, aby se to konečně dořešilo," doplnil jej Frydrych.

Reklama