Hlavní obsah

Fanoušci, přijďte, zase vás budeme bavit, slibují hráči Plzně před zápasem s Vojvodinou

Praha

Bitvu o Ligu mistrů poprvé v historii klubu nezvládli, s Maccabi Tel Aviv nedávno pohořeli. Pro fotbalisty Plzně je teď vysoce důležité dostat se „alespoň" do Evropské ligy. Ve čtvrtek rozehrají play off této soutěže se srbskou Vojvodinou Nový Sad (20.50). Věří, že jim pomůže impulz trenérské změny, která se odehrála v neděli. A burcují fanoušky, aby jim v Doosan Aréně pomohli zlomit poslední nezdary.

Foto: Milan Malíček, Právo

Franck Ribéry z Bayernu (vlevo) v souboji s Františkem Rajtoralem z Plzně v duelu Ligy mistrů.

Článek

„Ahoj, jsem zase zpátky. Těším se na vyprodanou Doosan Arénu, přijďte, potřebujeme vás, hrajeme o Evropu," říká na videopozvánce na klubovém webu ikona Viktorie Pavel Horváth, nyní asistent trenéra Karla Krejčího, který o víkendu vystřídal odvolaného Miroslava Koubka.

Pro nové trenérské duo to bude těžký křest, neboť Vojvodina prošla všemi předkoly Evropské ligy, v tom předešlém vyřadila italskou Sampdorii Janov, venku ji deklasovala 4:0. „Je jasné, že to bude strašně těžké. Plzeň je ale na takové úrovni, že poháry chce hrát a doufám, že je také hrát bude," uvedl obránce František Rajtoral.

S Maccabi jsme si to podělali sami, ví Kolář

„Máme velkou touhu zahrát si ve skupině poháru. Víme dobře, že jsme si to podělali s Maccabi, kdy jsme měli možnost bojovat o Ligu mistrů. Nicméně být v Evropské lize je pro nás také obrovská motivace," prohlásil záložník Daniel Kolář.

Podle informací z klubu na pokladnách ještě zbývá několik stovek lístků. Rajtoral věří, že přijde "plný dům", byť Viktoria neprožívá výsledkově úspěšné období. Nevyhrála, včetně odvety s Maccabi, čtyřikrát v řadě.

„Musím složit našim fandům kompliment, podporují nás i v obdobích, kdy se nám tolik nedaří. Věřím, že jim proti Vojvodině dáme na poslední nepovedené výsledky zapomenout. Za mě můžu fanouškům slíbit, že je chceme zase bavit, hrát útočně a předvést naši sílu," uzavřel Rajtoral.

Reklama

Související témata: