Hlavní obsah

Slovácko se dotáhlo na Spartu, Slavia vyhrála poprvé v sezóně venku

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Slovácka potvrdili úspěšný vstup do sezóny a po vítězství v Jihlavě 2:1 v rámci sobotního programu 5. kola Synot ligy se minimálně do neděle bodově dotáhli na vedoucí Spartu. První tři body veze z hřiště soupeře pražská Slavia, která přehrála ve Vítkovicích ostravský Baník i zásluhou dvou gólů svého snajpra Milana Škody 3:1. Na výhru dál čekají Klokani, doma s Příbramí jen remizovali 1:1.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

V souboji Patrik Mišák (vlevo) z Baníku a Jan Mikula ze Slavie.

Článek
Fotogalerie

Jestli Příbram někam nerada jezdí, pak určitě do Ďolíčku. Z předchozích deseti utkání na hřišti Bohemians 1905 totiž získala jediný bod a dala pouhé dva góly. Ani tentokrát nezačala dobře. V první půli si nepokryla Schicka, jehož centr brankář Hruška ledabyle vyrazil přímo na hlavu Davida Bartka, který otevřel skóre zápasu.

Domácí fanoušci se už možná těšili na první ligovou výhru po pěti zápasech, ale doufali marně. Nedůslednost domácí obrany potrestal ve druhé půli Jan Rezek a zařídil Příbrami zisk bodu.

Došek nedal penaltu

Slovácko potvrdilo i v Jihlavě, že na začátku ligy hraje ve výborné formě a nemusí se spoléhat jen góly kanonýra Doška. Po půlhodině hry se nádhernou ranou bez přípravy zpoza šestnáctky trefil do šibenice Jiří Valenta a těsně před přestávkou zvýšil náskok Moravanů po šikovné teči na malém vápně Filip Hlúpik.

Ihned po přestávce však vrátil domácí do hry Vladimír Kukol střelou k tyči, kterou si po odrazu od tyče srazil za svá záda brankář Heča. Slovácko mělo znovu šanci získat dvougólové vedení, jenže brankář Hanuš chytil Doškovi pokutový kop. Hosté však těsnou výhru uhájili a Jihlava si tak nespravila chuť po debaklu 0:4 od Slavie.

Škoda vévodí pořadí střelců

Baník do dnešního duelu doma v lize se Slavií neprohrál šestkrát za sebou (od září 2008), sešívaní navíc vyšli v obou předchozích venkovních utkání v této sezóně bodově naprázdno. Tentokrát ale záhy Voltr po rohovém kopu dostal Pražany do vedení, které ještě zvýšil krátce před přestávkou kanonýr Milan Škoda, jenž si v pokutovém území pohrál s domácí obranou a z úhlu pravačkou zavěsil.

Nakonec byla Škodova trefa vítězná. Baník byl sice ve druhé půli aktivnější, ale za Berkovcova záda si našla cestu jen Mišákova střela po zaváhání slávistické defenzívy čtvrt hodiny před koncem. Škoda navíc v závěru při zoufalé snaze domácích pečetil triumf svých barev třetím gólem a v pořadí střelců se se šesti zásahy vyšvihl na vedoucí pozici. Ostravští zatím získali v novém ligovém ročníku jediný bod a jsou nadále poslední.

Už v pátek porazila Mladá Boleslav nováčka ze Zlína 5:2. V neděli kolo zakončí čtyři zápasy, v nichž se před odvetami 4. předkola Evropské ligy představí všichni čtyři pohároví zástupci. Liberec vyzve Teplice, Plzeň Olomouc, Sparta Duklu a Jablonec bude hrát v Brně.

Fotbalová Synot liga - 5. kolo:
Pátek
Mladá Boleslav - Zlín 5:2
Sobota
Jihlava - Slovácko 1:2
Branky: 49. Heča (vlastní) - 33. Valenta, 45. Hlúpik
Bohemians 1905 - Příbram 1:1
Branky: 17. Bartek - 67. Rezek
Ostrava - Slavia 1:3
Branky: 74. Mišák - 45. a 90.+1 Milan Škoda, 8. Voltr
Neděle
17:00 Liberec - Teplice
17:00 Brno - Jablonec
18:30 Plzeň - Olomouc
19:15 Sparta - Dukla

Reklama