Hlavní obsah

Nejvíce metrů naběhali fotbalisté na Julisce, nejrychlejší byli hráči Slovácka

Praha

Sečteno, změřeno. Oficiální web fotbalové Synot ligy vyhodnotil běžecké statistiky všech hráčů, kteří zasáhli do víkendového osmého kola. Mezi maratonci dominovali hráči Dukly a Zbrojovky, naopak sprinterskou rubriku ovládli hráči Slovácka.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Michala Škodu ze Zbrojovky stíhá Branislav Miloševič z Dukly.

Článek
Fotogalerie

Velký boj s dramatickou zápletkou sledovali diváci na Julisce. Na straně domácích se představil také Tomáš Berger, který naběhal 12 090 metrů, což je nejvíce ze všech ligových hráčů. A dokonce i skóroval. Pouze tři metry pod hranicí dvanácti kilometrů zůstal jeho spoluhráč Marek Hanousek.

Oba dva však museli nakonec skousnout porážku 1:2, kterou zařídil dvěma góly Jakub Řezníček. K výhře přispěli také jeho kolegové Matúš Lacko (11 945 m) a Michal Škoda (11 929 m), kteří mezi maratonci obsadili třetí a čtvrtou příčku.

Elitní pětku uzavřel plzeňský záložník Patrik Hrošovský, jehož Plzeň zvítězila v domácím utkání nad Libercem také 2:1 a slovenský legionář proti Slovanu naběhal 11 901 metrů.

Také nejvyšší příčky mezi sprintery byly záležitostí jednoho týmu. Vzájemný souboj dvou hráčů Slovácka ovládl Petr Reinberk, který naběhal v rychlosti vyšší než 25 km/h celkem 369 metrů. Jeho spoluhráč Jaroslav Diviš obsadil se 329 metry stříbrnou pozici.

Oba dva jmenovaní byli zároveň jedinými hráči z osmého kola, jejichž cifra překročila hranici 300 metrů. Celkem 277 metrů sprintoval Lukáš Pazdera a o jediný metr za ním zaostal Matěj Končal z Mladé Boleslavi. Na páté pozici skončil s 272 metry Tomáš Přikryl z Dukly.

Reklama