Hlavní obsah

Pařízek: Faul ani kontakt jsem neviděl

PRAHA

Po výhře na hřišti Sparty sahali v sobotu fotbalisté Příbrami. Naděje jim zhatil rozhodčí Jech, který v poslední minutě zápasu odpískal sporný pokutový kop pro domácího mistra. Faul brankář Příbrami Oldřich Pařízek neviděl, jak řekl v rozhovoru pro deník Právo.

Článek

Uvědomujete si situaci, která předcházela pokutovému kopu proti vám?

V tuhle chvíli moc ne, musím se na to ještě podívat. Nevím, kdo měl stáhnout Jeslínka, ale podle mě to faul nebyl. Já ho neviděl ani žádný kontakt, jen jsem zahlédl padajícího hráče. Kdyby tam bylo něco takového, určitě bych si toho všiml. Míč tam propadl a kutálel se ke mně. Domácí hráč ho neměl. Pro nás to je dost kruté, dostat gól v poslední minutě zápasu, který jsme mohli vyhrát.

Na sudího jste se hodně zlobili, ale v minulém kole došlo k podobné situaci v Příbrami se Slováckem, proti němuž sudí také odpískal penaltu v poslední minutě. Tehdy jste se nezlobili...

Fotbal už je takový a emoce k němu patří.

Za co jste vynadal spoluhráči Huňovi?

Bylo to spíš emoční, ale zlobil jsem se, že špatně odhlavičkoval míč, který se dostal k Pospěchovi a po jeho centru došlo k té penaltové situaci.

Pořádně jste vyčinili i sudímu Jechovi...

To je pochopitelné, protože psychické vypětí v takovém zápase je obrovské, a ještě v situaci, kdy proti vám pískne tak sporný pokutový kop. Ale neslyšel jsem, že by ho někdo urazil.

Sparťanům jste chytil nejméně pět gólových šancí. Byly to hodně těžké okamžiky?

Na Spartě je každá taková situace těžká. Na Letné se mi ale daří. Nevzpomínám si, že bych tu někdy vyhořel. Tady hraji vždycky rád a doufám, že si tu ještě párkrát zachytám.

Říkal jste si, že vám dnes sparťané gól nedají?

To se nedá, ale chtěli jsme vedení udržet co nejdéle, nedostat gól a udělat tu dobrý výsledek.

Co k tomu chybělo ze strany Příbrami?

Asi druhá vstřelená branka, protože pak by bylo po zápase. Sparta by se už nezvedla.

To se vám zdá tak slabá?

Neřekl bych slabá, protože Sparta je Sparta, vždycky je nebezpečná. Momentálně je na ní znát, že má vnitřní problémy a není na tom psychicky dobře. Podcenit se však nikdy nedá. Jen si vezměte dnešní první půli a její šance. Kdyby nám dala v první půli gól, měli bychom to hodně těžké, nastartovala by se. To jsme nechtěli dopustit. Kdyby proměnila brzy třeba dvě šance, možná bychom se složili my a pak dostali třeba pět branek, ale to jsou kdyby, a na ty se fotbal nehraje. Situace z poslední minuty je důkazem, že je pořád silná.

Reklama

Související témata: