Hlavní obsah

Klokani dělají holubičky po břiše v blátě, tmelí se na zámku. Stejně dál nevyhrávají

Praha

Jsou posledním týmem v Synot lize, který ještě nevyhrál. A tak podnikají všechno možné, aby se konečně první výhry v sezóně dočkali. Dělají holubičky po břiše v loužích a blátě, hrají beach volejbal, zkusili team building na zámku, kde si zahráli také golf, stolní tenis a fotbalgolf. Vytoužený efekt jim ovšem stále uniká. Fotbalisté Bohemians Praha 1905 od květnové výhry nad Plzní marně čekají na další radost z vítězství celkem již dlouhých jedenáct kol.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Bohemians 1905 Tomáš Čížek (vlevo) a Josef Jindříšek po utkání s Brnem děkují fanouškům.

Článek
Fotogalerie

Psychická deka ze špatného startu do sezóny je pro ně možná větším soupeřem než jedenáct chlapů v protivníkově dresu na trávníku.

„Nemám pocit, že bychom měli dlouhou sérii v hlavách. Na hřišti o tom nepřemýšlíte, tam převládají zápasové emoce. Trénujeme pořád naplno a atmosféru se snažíme odlehčit také mimofotbalovými aktivitami," poukázal po remíze 1:1 s Brnem zkušený záložník Tomáš Čížek.

„Během reprezentační přestávky jsme hráli bech volejbal, došlo také na team building," dodal podrobnosti benjamínek Michal Hubínek, který ve svém pátém ligovém zápase vstřelil první gól.

Mužstvo se baví, ale body nepřicházejí

Klokani tmelili kolektiv na zámku Berchtold v Kunicích, který je partnerem klubu a patrona mu na oplátku dělá nejslavnější bohemák Antonín Panenka. Během team buildingu tam došlo právě i na golf, stolní tenis a fotbalgolf.

„Atmosféra v kabině je dobrá, v tom problém nevidím. Je třeba ji ovšem výsledkově naplnit na hřišti. A v tom bohužel hoříme," lituje kouč Roman Pivarník.

Nechce se vzdát. Stále něco vymýšlí, aby mužstvo udržel psychicky nahoře. „Na tréninku máme různé hry a minisoutěže. V týdnu třeba pršelo a poslední družstvo dělalo v blátě a loužích holubičky po břiše. Mužstvo se baví, ale fotbal se nehraje na krásu. Důležité jsou góly," schází Pivarníkovi bodové ohodnocení veškeré snahy.

Příště se budou chytat na Spartě

Klokani jsou po třetině ligy předposlední. V příštím kole hrají derby na Spartě, což asi není ideální soupeř, na němž se lze chytit. Na druhou stranu v posledním kole minulé sezóny uhráli na Letné remízu - a netušili, že právě cenným výsledkem začíná dlouhá série bez vítězství.

„Sparta je z kategorie zápasů, o nichž se říká, že v nich není co ztratit. Minule jsme ji tam potrápili, důležitá však pro nás jsou hlavně utkání se soupeři, kteří jsou v tabulce těsně nad námi," uvědomuje si Pivarník.

Reklama