Hlavní obsah

Fanoušky Baníku budou ve Zlíně hlídat stovky policistů

ZLÍN

Stovky policistů budou v sobotu hlídat fanoušky ostravských fotbalistů, kteří přijedou na utkání první ligy do Zlína. Podle informací policie se na zápas chystá asi osm stovek příznivců Baníku. Ve Zlíně mají s fanoušky ostravského klubu špatné zkušenosti, loni v dubnu na stadionu Tescomy napáchali škody za 150 tisíc korun.

Foto: PRÁVO/Josef Gabzdyl

Fanoušci ostravského Baníku

Článek

"Zápas jsme vyhodnotili jako vysoce rizikový, zejména kvůli očekávanému příjezdu radikálního jádra baníkovských fanoušků a kvůli negativním zkušenostem z minulosti. Navíc jde o poslední zápas sezony," uvedla dnes mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.

Zápas začne v sobotu v 17:00, policie nasadí psovody i oddíl jízdní policie, pomáhat budou také městští strážníci. Pohyb fanoušků budou policisté hlídat už od dopoledne, hlavně na příjezdových trasách. "Pro fanoušky nebude vypraven speciální vlak z Ostravy. Budeme je čekat na nádraží v Otrokovicích a provázet do Zlína. Očekáváme také, že budou přijíždět auty od Vsetína," uvedla mluvčí.

Obyvatelé Zlína i fanoušci musejí počítat s dopravním omezením v okolí fotbalového stadionu, parkování bude zakázáno zejména na Benešově nábřeží a části Tyršova nábřeží. Do některých míst u stadionu bude zakázán vjezd. Policie doporučuje parkovat na šesti velkých parkovacích plochách ve městě, například u obchodního domu, pod sportovní halou nebo u kostela.

Reklama

Související témata: