Hlavní obsah

Baníku má pomoct mistr ligy Matušovič

Ostrava

Nového pomocníka má trenér Baníku Ostrava Radomír Korytář. Stávajícího asistenta Daniela Tchuře doplnil trojnásobný mistr ligy s Baníkem a se Spartou Praha Miroslav Matušovič.

Foto: fcb.cz

Miroslav Matušovič (vpravo) bude druhým asistentem trenéra Korytáře.

Článek

„Jsem vděčný, že jsem mohl v Baníku strávit nádherná léta a že mi dal vůbec šanci dostat se do velkého fotbalu. Pokud bude možnost pomoci, rád to udělám," řekl Matušovič, který se do Baníku vrací po deseti letech od přestupu do Sparty Praha. V letech 2009 a 2012 působil v kyperském Apollonu Limassol. Odtud se před třemi lety vrátil do rodného Havířova, kde působil jako hráč a nyní i jako trenér.

Premiéru na lavičce posledního celku Synot ligy si 34letý Matušovič odbude v sobotu v Liberci. „Věříme, že v situaci, kdy se nám hráčský kádr podařilo postupně doplnit o nové hráče a další změny jsou možné až v zimním přestupovém okně, bude rozšíření trenérského týmu jedním z důležitých impulsů pro zlepšení našich výsledků," uvedl mluvčí Baníku Ostrava Tomáš Svoboda.

Už dříve nabídl svou pomoc Baníku bývalý ligový kanonýr Václav Daněk, jenž nyní působí v klubu coby sportovní poradce. „Realizační tým rozšířený o bývalé úspěšné hráče Baníku bude pod vedením hlavního trenéra Radomíra Korytáře vstupovat do poslední třetiny podzimní sezóny s cílem získat minimálně osm bodů, což je dvojnásobek současné nelichotivé bilance," dodal Svoboda.

Reklama

Související témata: