Hlavní obsah

Poprvé proti Plzni jako sparťan! Jiráček si ale na hecování nepotrpí

Praha

Jeho plzeňská minulost byla ve všech pádech zmiňována již ve chvíli, kdy se v průběhu podzimu vrátil z Německa ne do Viktorie, ale do Sparty. A když teď letenští fotbalisté míří do Štruncových sadů k nedělnímu ligovému šlágru podzimu, je záložník Petr Jiráček znovu ostře sledovaným mužem. „Snažím se od toho oprostit,“ ujišťuje v rozhovoru pro klubové stránky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Sparty Petr Jiráček se chystá na svůj bývalý klub...

Článek
Fotogalerie

Poprvé proti Plzni jako sparťan. Bude to pro vás hodně pikantní zápas?

Nechci říkat, že bude jako každý jiný. Nějaký čas jsem v Plzni hrál. Snažím se však od toho oprostit a vůbec to neřešit. Jet tam s čistou hlavou a udělat maximum pro tým, abychom uhráli co nejlepší výsledek.

Tehdy ještě nebyla rivalita mezi kluby tak velká. Jak jste vzájemné zápasy vnímal z plzeňského břehu?

Poznávám teď z druhé strany, že proti Spartě dávají soupeři do zápasů něco víc než normálně. O to samé jsem se před lety snažil i já... Pro nás to byly o něco pikantnější zápasy, proti Spartě se chce každý ukázat. Čekám teď od Plzně to samé. Už jen proto, že vzájemná rivalita za posledních pět, šest let rapidně stoupla. Oni teď navíc mají trochu výsledkovou krizi, takže budou chtít své fanoušky utěšit. Doufám, že jim to znepříjemníme - a že se jim to nepovede.

V Plzni ještě určitě máte hodně známých a kamarádů. Už jste se s nimi začal hecovat?

Kamarády tam mám, ale moc si nepíšeme. Naše kontakty začaly opadávat již během mého angažmá v Německu. Když ale kluky potkám, nemám problém si s nimi popovídat. Na hecování před zápasem ovšem já moc nejsem. Budu se hlavně snažit koncentrovat sám na sebe, na náš tým a určitě nechci, aby se to zvrhlo v nějaké obrovské hecovačky. Musíme jet do Plzně s čistou hlavou. Jen maximální výkon na ni může stačit.

Plzeň minulý týden dvakrát prohrála, na Rapidu a v Brně. Může to hrát Spartě do karet?

Těžko říci, zda to může mít vliv. Když tým dostane dvě facky, většinou je pak o to víc koncentrovaný. Zvlášť když k nim teď jedeme my. Nečeká nás v Plzni vůbec nic lehkého. Abychom byli úspěšní, nesmíme podcenit sebemenší věc.

Jak dopadne šlágr ligového podzimu mezi Plzní a Spartou?
Vyhraje Viktoria
42,3 %
Zápas skončí remízou
10,9 %
Zvítězí Sparta
46,8 %
Celkem hlasovalo 2498 čtenářů.

Reklama

Související témata: