Hlavní obsah

Naštvaný Bičík nešetřil spoluhráče. Jestli na to nemáme, tak do Sparty nepatříme, řekl

Plzeň

Jako jediný snesl v neděli v Plzni gólman David Bičík ze sparťanů přísné měřítko. Chytil penaltu, která měla lídra tabulky nakopnout. Nakopla, ale úplně jinak... Na svoje spoluhráče křičel už v průběhu utkání. Obránci před ním dělali neskutečné chyby, záložníci zápas prospali. Po utkání svoje spoluhráče nijak nešetřil.

Sparta - dojmy hráčů po zápase s PlzníVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Jsem hodně zklamaný, protože jsme celý druhý poločas a kousek prvního hráli proti deseti. Nedokázali jsme držet míč na jejich polovině a nepřipravili jsme si žádnou finální ani před finální přihrávku. Připadalo mi, že si přihráváme strašně splašeně, ztratili jsme při tom spoustu balónů. Na Schalke jsme byli dopředu odvážní, v Plzni jsme byli sotva třetinoví," konstatoval.

Zlikvidovaná penalta a Procházkovo vyloučení měly Spartu nasměrovat k vítězství. Nestalo se. „Máte pravdu, že nás ty dva momenty měly nakopnout. Jenže opak byl pravdou... Místo, abychom jezdili, Plzeň byla odvážnější, vyhrávala souboje, měla víc standardek. Nám tohle všechno chybělo. Propadli jsme při autu na jejich polovině. Inkasujeme po obrovských chybách obrany, navíc i po standardkách," kroutil nevěřícně hlavou Bičík.

Ďuriše měl přečteného

Chytit Ďurišovi penaltu bral jako svoji povinnost. „Já tu penaltu udělal, faul to byl, nebudu se na nic vymlouvat. Viděl jsem, že se Zlínem ji dával doleva, tak jsem udělal úkrok doleva a šel doprava. Risknul jsem to. V podstatě jsem si ho tam nalákal a on to tam naštěstí kopl. Bohužel to nic neřešilo," konstatoval smutně.

Proč Sparta nezvládá zápasy, v nichž by měla vyhrávat nebo minimálně získat bod, na Letné neví nikdo... „Kdybychom to věděli, tak s tím něco uděláme... Nemám proto slov. V Plzni jsem prohrál podruhé v řadě, dostal dva góly, ale ani v jednom utkání jsme si nic pořádně nevytvořili, nedostali se do hry. A to jsme tentokrát hráli proti deseti. Zklamání je veliké. Při tom jsme připravení byli dobře, plnili jsme i taktické věci, ale výsledek nikde. Na hřišti je to na nás, tam už to trenér neovlivní. Nechci to říct blbě, ale když na to někteří z nás nemají, nebo na to nemáme, tak do Sparty nepatříme. Není možné, abychom velké zápasy takhle prohrávali," pravil hodně rezolutně David Bičík.

Reklama

Související témata: