Hlavní obsah

Chceme potvrdit zlepšenou formu, říká jablonecký útočník Doležal

Jablonec

Po reprezentační přestávce pokračuje o víkendu fotbalová liga. K týmům, které se pokoušejí dohánět bodové ztráty z předchozího průběhu soutěže, patří i FK Jablonec. „A zlepšenou formu z posledních utkání chceme potvrdit i v neděli v Teplicích,“ říká jablonecký útočník Martin Doležal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký útočník Martin Doležal a brankář Sparty David Bičík.

Článek

Před reprezentační přestávkou jste přece jen naznačili zlepšení v ofenzivě, což se projevilo i větším počtem vstřelených branek.

V hlavách jsme měli, že už potřebujeme zabrat, i co se týče gólového vyjádření. Vyhráli jsme v Českém poháru nad Frýdkem-Místkem 3:0 a v lize nad Olomoucí 4:0. Je dobře, že jsme konečně zaznamenali více gólů, než jeden nebo dva.

Jako jediný jablonecký hráč jste se trefil v obou zmíněných vítězných duelech. Jak to berete?

Proti Olomouci jsem zpočátku nastřelil břevno a už jsem si říkal, že to bude můj další smolný zápas. Naštěstí jsem pak proměnil přihrávku Martina Pospíšila. A pak jsem mohl přidat i další branky. Zvlášť v době, kdy soupeř hrál bez dvou vyloučených hráčů.

Co pro jablonecký tým znamená první ligová výhra na domácí půdě v sezóně?

Samozřejmě věříme, že nám pomůže k tomu, abychom dál pracovali na vylepšení pozice v tabulce.

S čím jdete do zbývající části podzimu?

Během nynější ligové pauzy jsme si odpočinuli i trénovali. Víme, že v závěru podzimu nás nečeká nic jednoduchého. Zlepšenou formu a výhru nad Olomoucí chceme potvrdit v neděli v Teplicích. I soupeř má ale jasnou motivaci, protože předtím doma prohrály Teplice dva zápasy a budou hrát na vítězství.

Reklama

Související témata: