Hlavní obsah

Vaněk na podzim dohrál. Plzni ve šlágru s Mladou Boleslaví nepomůže

Plzeň

Zrovna před sobotním ligovým šlágrem s Mladou Boleslaví přišla fotbalová Plzeň o člena širšího kádru národního týmu. Záložník Ondřej Vaněk se musel podrobit operačnímu zákroku, kvůli němuž si na podzim již nezahraje. Důvodem byly bolesti v oblasti třísel. Viktorii vedle domácí soutěže čekají také dva duely Evropské ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Ondřej Vaněk podzim předčasně ukončil.

Článek

Mají o jednu oporu míň. Ve čtvrtek ráno se Ondřej Vaněk podrobil drobnému operačnímu zákroku v oblasti třísel. Zdravotní problémy limitovaly plzeňského středopolaře od ligového duelu v Brně, po konzultaci s lékaři bylo proto rozhodnuto o zákroku.

„Cítím se dobře, vše proběhlo podle plánu. Mrzí mě, že klukům už nebudu moct do konce roku pomoci, především na zápas v Jablonci jsem se hodně těšil. O to více se však těším na přípravu a především pak na ostré jarní zápasy," vzkázal Vaněk fanouškům ještě z nemocničního lůžka.

Klub potvrdil, že operace proběhla bez problémů. „Po několikadenním klidu by měl Ondra zahájit postupnou rehabilitaci. Pod dohledem klubových lékařů a fyzioterapeutů se bude připravovat tak, aby byl stoprocentně připraven již na startu zimní přípravy. Jeho start ve zbývajících duelech soutěžního podzimu je nicméně vyloučen," avizoval Pavel Pillár, tiskový mluvčí Viktorie.

Reklama

Související témata: