Hlavní obsah

Sestřelil Belgii, dvěma góly dorazil Baník. Schickovi se teď daří

Praha

Má střelecké dny. Fotbalová reprezentace do 21 let díky jeho gólu porazila v klíčovém kvalifikačním duelu Belgii. A když se teď v duelu s Baníkem zvedl z lavičky a vtrhnul na hřiště jako žolík, poprvé v životě se v lize trefil hned dvakrát. Především díky Patriku Schickovi (19) se Bohemians 1905 dočkali výhry 3:1, po níž poslední Ostravě odskočili již o osm bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Patrik Schick z Bohemians 1905 oslavuje svůj první gól proti Baníku.

Článek
Fotogalerie

Bylo mu teprve šest let, když klokani v Ďolíčku porazili Baník naposledy. A teď se hlavní měrou přičinil o to, že dlouhá série po třinácti letech skončila.

„Životní zápas? Nevím... Hlavně jsem rád, že jsem týmu takhle pomohl ze střídačky. Jako žolíkovi se mi ještě nikdy nepovedlo dát dva góly. Myslím, že jednou už jsem jeden gól dal, když jsem přišel," usmíval se Patrik Schick.

V posledních dnech přitom nebyl úplně fit. „Minulý týden jsem měl problémy s průduškami. Kašel, rýma, taková klasická chřipka."

Ani nemoc ho ovšem nezastavila v rozletu. „První gól byl určitě můj nejhezčí v lize. Padá mi to tam, celkem se mi teď daří. Možná mám i trochu štěstí. Snad to takhle bude střelecky pokračovat," doufá Schick.

Konečně se rozjeli

Sestupem ohrožení klokani si na podzim připsali teprve druhou výhru, jež pro ně má nesmírnou cenu. Z posledních tří kol vytěžili sedm bodů a už jsou třináctí.

„I pod tlakem dokážeme zahrát slušné zápasy, jen se nám je nedařilo dotáhnout do konce. Jen dobře, že jsme se teď rozjeli. Baník je trochu odříznutý, s Jihlavou jsme mu odskočili. Chceme dál sbírat body, abychom se nemuseli ohlížet na další týmy," plánuje Schick.

V Bohemce hostuje ze Sparty. Možná se brzy začne zajímat, zda by o něj na Letné zase nestáli.

„Nic takového zatím neplánuji. Teď chci hrát tady a uvidíme, co se naskytne pak," avizuje.

Reklama

Související témata: