Hlavní obsah

Přestávka byla na poměry trenéra Ščasného klidná, smál se Bičík po obratu

Praha

Rychlý obrat během dvou minut zachránil fotbalistům pražské Sparty poslední zápas první poloviny domácí ligy. Branky Juliše a Lafaty by ovšem nestačily, kdyby pak ještě výhru 2:1 nad Brnem neuhájil výborný brankář David Bičík. „Na podzim se nám to stává často. Zase jsme si udělali zápas zbytečně dramatický,“ oddechl si gólman, že tři body nakonec zůstaly na Letné.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty David Bičík

Článek
Fotogalerie

Kdybyste zápas neotočili, Plzeň už mohla vést ligu o šest bodů.

Hodně důležité vítězství. Po minulé porážce v Liberci jsme potřebovali nutně vyhrát, abychom měli trochu klid. Ani příští kolo v Ostravě nebude snadné, i když je Baník poslední.

Dost dlouho jste prohrávali 0:1. Neviděl jste už stíhání Plzně černě?

Kdepak, černé myšlenky jsem neměl já ani nikdo z kluků přede mnou. Prohrávali jsme, ale pořád jsme měli dost času, abychom skóre otočili. Věřil jsem, že se nám to povede. Měli jsme míč víceméně pořád na kopačkách, muselo to tam spadnout. Kdybychom ve třicáté minutě vedli 3:1, asi by nemohl nikdo nic namítat. Šancí jsme měli dost, jen je proměnit.

Jak proběhla přestávka, bylo v kabině peklo?

Ne, ne. Na poměry trenéra Ščasného probíhala docela klidně. (smích) Nehráli jsme špatně a trenér nás proto o hlavně uklidňoval. Nedali jsme šance, soupeř obětavě bránil a blokoval střely jako v hokeji.

Gól vám dal Řezníček a chvíli poté přeloboval nejen vás, ale i branku...

V tu chvíli mi nebylo úplně nejlépe. Doufal jsem, že střela půjde nad bránu. Mně v podstatě nic jiného nezbývalo, než fandit a míč tlačit očima mimo. V době střely jsem stál na penaltě, když mu to Mareček namazal.

Co jste Marečkovi řekl?

To se ani nedá říci. Marce jsem úplně nepochválil...

Jak jste si v zápase zachytal?

Moc toho na mě nešlo a až na konci jsem chytil dvoušanci - ránu Keresteše a dorážku Michala Škody.

Jak jste v brance bojoval s nepříjemným počasím?

Pořád se snažím hýbat a udržet v tempu. Doufal jsem, že nebudu mít příliš práce, což se moc nepotvrdilo. Ve třetí minutě jsem spadl na jednu stranu, chvíli poté na druhou, takže jsem pak už celý zápas odchytal kompletně durch. Není to příjemné, ale spíš mi vadí vítr než zima. Počasí už se nám podepisuje i na stavu trávníku.

Ve čtvrtek na něm sehrajete ještě pohárovou odvetu s Pardubicemi, jimž jste venku podlehli 0:1.

Máme k dobru ještě 90 minut a kvalita by měla být na naší straně. Na našem větším hřišti bychom měli odvetu zvládnout.

Reklama

Související témata: