Hlavní obsah

Hráčem listopadu je slávistický kanonýr Škoda, trenérem zlínský Páník

Praha
Aktualizováno

Hráčem měsíce listopadu byl ve fotbalové Synot lize zvolen slávista Milan Škoda, trenérem pak zlínský Bohumil Páník. Kanonýr z Edenu si svými výkony vysloužil i přízeň fanoušků a cenu pro nejlepšího hráče měsíce získal již počtvrté. Předtím ji převzal dvakrát v srpnu a jednou v únoru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Škoda snižuje ve vršovickém derby na 1:2 z pohledu sešívaných.

Článek

Za šest zápasů v září a říjnu skóroval Milan Škoda pouze jednou a čelo tabulky střelců mu mírně uniklo. Listopad ovšem vyšel reprezentačnímu útočníkovi na jedničku. Dvěma zásahy nejprve zachránil remízu ve vršovickém derby s Bohemians (2:2) a proměněnou penaltou přispěl k výhře nad Příbramí (2:1).

„Moc si vážím toho, že jsem vyhrál. Děkuji všem fanouškům za to, že mě zvolili," poděkoval druhý nejlepší střelec předešlého ligového ročníku.

Čtvrtý triumf Škodovi vyneslo 2477 hlasů od fanoušků. Druhý Jan Baránek z Plzně jich obdržel 2283 a třetího Tomáše Poznara ze Zlína zvolilo 1270 fanoušků.

Koučům vládne strůjce malé moravské revoluce

Ocenění pro Trenéra měsíce pak míří do rukou zlínského Bohumila Páníka. Ševci v listopadu získali devět bodů a kouč nováčka je hlavním strůjcem malé moravské revoluce. Zlín už je v tabulce šestý se tříbodovým odstupem na třetí Mladou Boleslav.

„Už jsem tuto cenu dostal ve druhé lize, takže vím, jak moc potěší. Tvrdím však, že nepatří jen mně, ale také našim hráčům, realizačnímu týmu a kolegům z klubu. Bez nich bych nebyl nikde. Proto také všem děkuji. Pokud bych mohl cenu rozdělit, každý z nich by si kousek zasloužil. Děkuji také fanouškům, kteří mě v této anketě podpořili," poukázal Páník.

V nejvyšší soutěži se Páník dočkal prvního vítězství v anketě za 2710 hlasů. Druhý Karel Krejčí z Plzně jich obdržel 2380, třetí Roman Pivarník z Bohemians 940.

Reklama

Související témata: