Hlavní obsah

Šural je fuč, posily Slavie ale pálí. Teď je čekají zimní galeje

Praha

Sedm posil už dostali, přesto příznivce fotbalové Slavie dopálilo rozhodnutí libereckého Josefa Šurala, který v pátek nabídku z Edenu odmítl a dal přednost Spartě. Sešívaní i tak zůstávají optimisty a v úvodních zápasech zimní přípravy se měli na co dívat. „Chtěli jsme divákům ukázat nové tváře,“ komentuje kouč Dušan Uhrin mladší skutečnost, že téměř všichni noví hráči se hned zapsali do listiny střelců.

Foto: slavia.cz

Radost dvou nových útočníků Slavie - zleva Lukáš Železník a Muris Mešanovič.

Článek
Fotogalerie

Snadná práce. Červenobílí porazili na umělém trávníku v Edenu třetiligový Kolín 5:0 a druholigovou Vlašim 4:0. V prvním duelu se jednou trefil i Vošahlík, navrátilec z Kazachstánu, ve druhém si pak po gólu připsali také nováčci Mešanovič, Hušbauer a Železník.

„Vzali jsme první zápasy kondičně, hrála dvě mužstva. Nerozdělili jsme kádr podle kvality, ale podle postů. Jsem spokojený, jednak se snad nikdo nezranil a za druhé jsme zakončili první týden přípravy, který proběhl bez problémů," hodnotí pro klubovou televizi trenér Dušan Uhrin.

Posily se teď mají nač těšit. Slavia vyrazí na kondiční soustředění do Nymburka.

„Čekají nás tam tři fáze denně, z poloviny herní a z poloviny kondiční. Doufám, že nám počasí dovolí trénovat na přírodní trávě," přeje si Uhrin.

Železník začal zavařený, ale šťastný

Ani obávané zimní galeje nekazí bývalému kapitánovi Zlína nadšení. Přestup do Slavie mu přijde jako pohádka. „Ať mě někdo štípne, je to sen. Bomba!" usmívá se Lukáš Železník.

Na hřiště šel hned poté, co se v Praze objevil. „Špatně se mi dýchalo. Včera jsem přijel pozdě a netrénoval. Byl jsem trochu zavařený, ale gólem jsem se aspoň ukázal lidem."

Z nových spoluhráčů zná z dřívějška jen Hušbauera, jehož potkal v mládežnických reprezentacích. Na soustředění bude bydlet s další posilou, příbramským Barákem. A s jiným novicem, jihlavským Mešanovičem, pak Železník svede bitvu o místo v sestavě po boku reprezentanta Škody.

Ve Zlíně byl zvyklý hrát s Poznarem, který je podobný typ jako Škoda. „Věřím, že by nám to s Milanem šlo. Ale je ještě brzy, uvidíme, jak to trenér nastaví," usmívá se Železník.

Reklama

Související témata: