Hlavní obsah

Slavia - Chrudim 2:0Sešívaní představili osmou posilu, Uhrin už ladí tým na Španělsko

Praha
Aktualizováno

Doma jim to se soupeři z nižších soutěží zatím jde, ve Španělsku už narazí na mnohem těžší protivníky. Fotbalisté pražské Slavie vyhráli i čtvrté přípravné utkání v zimní pauze. Po Kolínu, Vlašimi a Táborsku porazili třetiligovou Chrudim 2:0. Premiéru v červenobílém dresu si odbyl slovenský ofenzivní záložník Jaroslav Mihalík, který je osmou posilou sešívaných.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zimní posila Slavie Praha záložník Jaroslav Mihalík během přípravného utkání s Chrudimí.

Článek
Fotogalerie

Právě po šanci nejnovější posily otevřel dorážkou ve 13. minutě skóre srbský ofenzivní středopolař Miljan Vukadinovič, který vstřelil vedoucí gól i v pátečním duelu s Táborskem. Slavia dál diktovala tempo, ale z mnoha šancí skórovala už jednou zásluhou povedeného lobu Jana Kuchty v 80. minutě.

"Jsem spokojený s přístupem hráčů, všichni jedou na sto procent. Samozřejmě mě mrzí, že jsme nedali více branek, ale je to příprava a je tu určitá únava, takže se do každého míče nejde naplno," řekl v rozhovoru pro klubovou televizi trenér Dušan Uhrin mladší.

Další přípravný zápas sehraje Slavia ve středu proti druholigovému Ústí nad Labem. "Zatím jsme pracovali na tom, aby byli všichni hráči připraveni kondičně. Teď už v tréninku trochu zvolníme a připravíme se na soustředění ve Španělsku. Musíme to vyladit," dodal kouč.

Čeká je Kyjev i Krasnodar

Na soustředění ve Španělsku se slávisté utkají s osmifinalistou Ligy mistrů Dynamem Kyjev i soupeřem Sparty v play off Evropské ligy Krasnodarem. Zbylými dvěma soupeři budou korejský Suwon a polský Lech Poznaň.

"V Žilině jsem byl dlouho, myslím, že už byla třeba změna. Těším se na Slavii, je pro mě novou motivací," poukázal Jaroslav Mihalík.

Na pomalou adaptaci neměl čas. "Přišel jsem před dvěma dny, v pátek jsem měl zdravotní prohlídku. A v sobotu v devět jsem poprvé vkročil do kabiny. Přivítání proběhlo normálně. Přišel jsem, podali jsme si ruce - a taky jsem dostal kapitánskou pásku, kterou teď určitě budu muset zaplatit. Prý pět tisíc, snad je to myšleno v českých korunách," směje se slovenský mladík.

Přípravná fotbalová utkání:
Slavia Praha - Chrudim 2:0 (1:0)
Branky: 13. Vukadinovič, 80. Kuchta
Sestava Slavie:
I. poločas: Řehák - Bořil, Frydrych, Deli, T. Jablonský - Mihalík, T. Souček, Hušbauer, Zmrhal - Mešanovič, M. Vukadinovič.
II. poločas: Pavlenka - Mikula, Bílek, Kodr, Holík - Vošahlík, Barák, Piták, Zmrhal (59. D. Souček) - Kuchta, Linhart. Trenér: Uhrin ml.
Liberec - Zaglebie Lubin 4:0 (2:0)
Branky: 5. Rabušic, 38. Bakoš z pen., 48. Vojtus, 51. Ljulka.
Sestava Liberce:
I. poločas: Hladký - Coufal, Hovorka, Pokorný, Mudra - Karafiát, Sýkora - Bartl, Bakoš, Vůch - Rabušic.
II. poločas: Koubek - Bartošák, Karafiát, Mudra, Ljulka - Bartl, Cal, Sýkora, Bláha, Delarge - Vojtuš. Trenér: Trpišovský.
Vlašim - Dukla Praha 1:2 (0:1)
Branky: 34. Nečas - 22. Berger, 80. Manzia.
Sestava Dukly: F. Rada - Juroška (46. Mejdr), Smejkal, Vrzal, Preisler (46. Štetina) - Marek Hanousek, Daniel Tetour (46. Jakub Mareš), Čajič (46. Považanec) - Berger (46. Manzia), Vašíček (46. Nestor), Bratanovič. Trenér: Kozel.
Žilina - Slovácko 3:1 (1:0)
Branky: 39. Vavro, 59. Jánošík, 82. Gorelčík - 72. Havlík.
Sestava Slovácka: Heča - Chvátal, T. Rada, Košút, Reinberk - Diviš (59. Vinkler), Sadílek, Daníček, Havlík, Civič (62. Machalík) - Došek. Trenér: Habanec.
Žilina - Slovácko 1:0 (0:0), druhý zápas
Branka: 90. Puček.
Sestava Slovácka: Daněk - Vinkler, Šumulikoski, Hofmann, Křivánek (46. Machalík) - Kerbr, Ťok, Kuncl, Břečka, Chýla - Vaďura (46. Morto). Trenér: Habanec.
Příbram - Varnsdorf 1:1 (0:0)
Branky: 59. Bednář - 86. Filip.
Sestava Příbrami:
I. poločas: Hruška (30. Švenger) - Divíšek, Zápotočný, Hájovský, Sus - Moravec, Hnaníček, Krameš, Pilík - Rezek - Bednář.
II. poločas: Švenger (61. Boháč) - Divíšek, Dosoudil, Kilián, Sus - Gešnábel, Moravec, Hnaníček, Januška, Jiří Mareš - Bednář (60. Brandner). Trenér: Tobiáš.

Reklama

Související témata: