Hlavní obsah

Zlín - Bohemians 0:0, pen. 5:4Klokani na hattrick nedosáhli, zimní Tipsport ligu poprvé vyhrál Zlín

Praha
Aktualizováno

Zimní Tipsport liga je de facto jejich domácím turnajem, mají během ní tradičně největší podporu fanoušků. Klokani už ji dvakrát vyhráli, na hattrick však těsně nedosáhli. Fotbalisté Bohemians 1905 prohráli ve finále v Praze na Vyšehradě se Zlínem až na penalty (4:5), zápas skončil v normální hrací době bez branek. Ševci vyhráli turnaj vůbec poprvé.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Róbert Matějov ze Zlína a Rafael Acosta z Bohemians (vlevo).

Článek
Fotogalerie

Finále přilákalo na Vyšehrad přibližně pět set fanoušků Bohemians, kteří viděli vyrovnané a bojovné utkání. Na rozdíl od soboty fotbalistům nekomplikoval hru zasněžený terén, přesto se diváci v základní hrací době branky nedočkali.

V rozstřelu selhal pouze ve druhé sérii kapitán Bohemians Jindřišek, který překopl břevno. O vítězství Zlína pak jako pátý exekutor rozhodl kapitán Poznar dloubákem ve stylu legendy klokanůAntonína Panenky. Ševci tak proměnili premiérovou účast ve finále Tipsport ligy ve vítězství, Bohemians promarnili možnost na třetí triumf v turnaji.

V souboji o třetí místo nastoupili za Mladou Boleslav i Olomouc hráči juniorky a B-týmu a po remíze 2:2 se v penaltovém rozstřelu radoval z výhry středočeský celek.

Fotbalová Tipsport liga (Slavoj Vyšehrad):
Finále:
Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905 0:0, penalty 5:4
Rozhodující penaltu proměnil: Poznar.
Zlín: Holý (46. S. Dostál) - Pazdera, Jugas (60. Hubáček), Hájek, Matějov - V. Vukadinovič (46. Fantiš), Janíček, Holík, Koreš (60. Bartolomeu) - Poznar, Diop (46. Jordan). Trenér: Páník.
Bohemians - I. poločas: Fryšták - Hašek, Krch, Šmíd, Havel - Hradecký - Lulič, Čížek, Blecha, Bartek - Mikuš.
II. poločas: Fryšták - Čögley, Krch, Gajič, Švec - Jindřišek - Acosta, Hubínek, Jirásek, Mosquera - Schick. Trenér: Pivarník.
O 3. místo:
FK Mladá Boleslav - Sigma Olomouc 2:2 (0:0), penalty 4:2
Branky: 62. a 80. Sivrič - 49. Yunis, 87. Kalvach z pen.

Reklama