Hlavní obsah

Do Jablonce jsem se nesmírně těšil, přesvědčoval Hybš po premiéře v novém dresu

Jablonec

Levý obránce Matěj Hybš rychle vstřebal přesun z fotbalové pražské Sparty do Jablonce. Po pár dnech tréninku s novým týmem nastoupil v základní sestavě severočeského týmu proti Zbrojovce Brno a přihrávkou na vedoucí Teclův gól se podílel na vítězství 3:0. „Moc jsem se těšil a snad jsem při návratu na trávník hrou předčil nervozitu a nerozehranost,“ hodnotil Hybš svůj jablonecký debut.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Jablonce Zdenko Frťala mohl nasadit novou posilu. Ilustrační snímek

Článek

Jak probíhalo vaše loučení se sparťanským celkem?

Věděl jsem, že po domácím zápase Sparty s Krasnodarem v Evropské lize bych měl jít do Jablonce, pokud nepřijde nějaké zranění v kádru. A utkání s ruským týmem jsem si na lavičce užil jako svoje poslední v pražském klubu včetně atmosféry v kabině. Popřál jsem klukům hodně štěstí do odvety i do celé sezóny. A jsem rád, jak to v Krasnodaru zvládli.

Vaše první dojmy z jabloneckého prostředí?

Soustřeďuji se už jen na nové angažmá a je pro mě důležité, že jsme hned při mojí premiéře vyhráli nad Brnem. Do nynějšího klubu jsem se nesmírně těšil vzhledem k tomu, že jsem ve Spartě nedostával od zimy moc příležitostí a nehrál jsem zápasy. A touha po návratu na hřiště snad předčila i nervozitu a nerozehranost. Snažil jsem se být aktivní, ale nesměl jsem zapomínat na defenzivu, když hraji na postu obránce.

Vaše přihrávka na první branku byla nejspíš klíčovým momentem zápasu.

Takhle bych to přímo neřekl. Stěžejní byly všechny akce, které skončily gólem. Vedení 1:0 ještě moc neznamená, ale pokud přidáte další branky, postupem času se hraje lépe. Druhý a třetí gól nás uklidnily a dodaly víc sebevědomí.

Jak byste z celkového pohledu hodnotil výhru 3:0?

Myslím, že jsme Brno v podstatě až na jednu nebo dvě šance do ničeho nepustili. Ale byl bych asi moc chamtivý, kdybych si před svým prvním zápasem v novém dresu říkal, že vyhrajeme o tři góly a bez inkasované branky. Každý si to při debutu nejspíš přeje a jsem rád, že se obojí splnilo.

Na zápas Jablonce s Brnem nepřišla bůhvíjaká návštěva. Zklamala vás divácká kulisa?

Jsem rád, že vůbec nějací diváci v té zimě dorazili. Nedivím se jim, že mnozí zůstávají doma. Na druhou stranu je škoda, že jich nechodí na ligu víc. Měli bychom je přesvědčit výkony, aby se návštěvy zvedly.

Reklama

Související témata: