Hlavní obsah

Boleslav porazila Slavii a drží třetí příčku. Klokani ztratili výhru, Jihlava otočila záchranářský souboj

Praha
Aktualizováno

Čtyřmi sobotními zápasy odstartovalo 20. kolo fotbalové Synot ligy. Mladá Boleslav vyhrála boj o třetí místo se Slavií 2:1. Bohemians prodloužili sérii neporazitelnosti i proti Teplicím, s nimiž remizovali 1:1. V duelu ze středu tabulky přehrálo Brno doma Zlín 2:0. Záchranářský duel proti Olomouci vyhrála po obratu Jihlava na svém stadiónu 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaní fotbalisté Slavie Praha (Milan Škoda, Jiří Pavlenka, Josef Hušbauer, Tomáš Jablonský a Tomáš Souček) po utkání v Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Boleslav proti ambiciózní Slavii uhájila třetí příčku a sérii ligové neporazitelnosti proti sešívaným prodloužila na jedenáct zápasů. Středočeši měli od začátku utkání převahu, ale gólu se dočkali až po necelé hodině hry, kdy Chramosta upadl ve vápně po kontaktu s Frydrychem, a z penalty se trefil jubilejním 50. ligovým gólem Magera.

Hostující stoper byl navíc vyloučen a krátce po něm musel na tribunu i rozčilený trenér Uhrin. V oslabení navíc inkasovala Slavia podruhé po parádní trefě Rady. Na drama v závěru zadělal kontaktním gólem Mešanovič, po němž byl vyloučen také domácí Kudela. Skóre už se ale neměnilo, Slavia poprvé na jaře padla.

Potočný sebral Klokanům výhru

Klokani uhájili hned dvě série. V lize neprohráli už podeváté za sebou a zároveň prodloužili neporazitelnost s Teplicemi v Ďolíčku, trvající už od roku 2008. Bohemians však měli na dosah vítězství.

V první půli je po parádní kombinaci poslal hlavou Schick do vedení, které domácí hájili ještě v nastaveném čase. V něm neměli hosté prakticky žádný tlak, navíc hráli oslabení o ošetřovaného Lüftnera. Míč se ale se štěstím dostal k Potočnému, který parádně trefil vyrovnání. Pro Severočechy to byl první ligový gól po 344 minutách.

Brněnská Zbrojovka se minimálně do neděle posunula na šesté místo v tabulce. Proti Zlínu doma v předchozích deseti zápasech prohrála jen jednou, navíc před 12 lety, a ani tentokrát nezaváhala. Díky gólům Zavadila a Hyčky získala na svém stadiónu z posledních pěti zápasů dvanáct bodů. Zlín naopak zůstává jediným týmem, který na jaře ještě nebodoval.

Důležitý záchranářský souboj doma zvládla Jihlava. Předposlední Olomouci po vítězství ve vzájemném zápase odskočila v tabulce na čtrnáctém místě už na rozdíl čtyř bodů. Sigma přitom v první půli vedla po brance Falty, jenže Hronek dvěma góly duel otočil.

Program 20. kola:
Sobota
Bohemians - Teplice 1:1
Branky: 28. Schick - 90+4. Potočný
Jihlava - Olomouc 2:1
Branky: 40. Hronek, 48. Hronek - 33. Falta.
Brno - Zlín 2:0
Branky: 45. Zavadil, 57. Hyčka
Mladá Boleslav - Slavia 2:1
Branka: 56. Magera (z pen.), 85. Rada - 90. Mešanovič
Neděle
15:00 Sparta - Jablonec
15:00 Liberec - Slovácko
15:00 Ostrava - Dukla
18:15 Plzeň - Příbram

Reklama