Hlavní obsah

Bez Železníka nedáváme góly, posteskl si po čtvrté jarní prohře Zlína kouč Páník

Brno

Brněnští fotbalisté zvládli na jaře před svými fandy také druhou moravskou bitvu, po Olomouci zdolali i Zlín 2:0. Prvoligový nováček, který byl příjemným překvapením podzimu, naopak na premiérové body v odvetné části soutěže dál čeká. „Bohužel se nám po odchodu střelce Železníka nedaří dávat góly. V prvním poločase jsme sice byli pod tlakem, avšak několik nadějných protiútoků jsme si vytvořili. Jenže jsme je špatně vyřešili. A před pauzou inkasujeme ze standardky,“ mrzelo zlínského kouče Bohumila Páníka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Zlína Bohumil Páník.

Článek

Po změně stran mělo jeho mužstvo výhodu silného větru v zádech. „Byli jsme už mnohem aktivnější, avšak zase bez důrazné koncovky. A druhou branku jsme dostali z téměř nemožného úhlu. Už jsem ve fotbale leccos prožil, a tak ze současné výsledkové krize nejsem nervózní. Věřím, že s pomocí nás všech, kteří v klubu působíme, se z ní tým brzy dostane," nepropadá Páník panice.

Po dalším prohraném střetnutí mu ovšem přibyly starosti. Záložník Živulič viděl v Brně čtvrtou a Janíček dokonce osmou žlutou kartu. „To je další rána do psychiky týmu. Hráčů ale máme dost, určitě si s jejich absencemi poradíme," ujistil.

Brňané letos prožívají mnohem klidnější jaro než v minulých sezónách. „Nehrajeme o záchranu, nemusíme se tudíž vyrovnávat s tak velkým tlakem. Naše výkony teď snesou docela přísné měřítko, ale bohužel jen doma, kde si mnohem víc věříme. Na hře venku musíme ještě zapracovat, je to ovšem asi běh na delší trať," usmál se záložník Pavel Zavadil, autor vedoucího gólu Zbrojovky. „První dva přímé kopy mně příliš nevyšly, ale do třetice už naštěstí ano. Zlínský brankář Holý mi po utkání řekl, že jsem trefil jediné místečko, kam nedosáhl," pochválil se brněnský kapitán.

Zavadilovu proměněnou standardku ocenil trenér Zbrojovky Václav Kotal. „Přišla v pravý čas těsně před přestávkou. Díky ní jsme mohli ve druhé půli vycházet ze zajištěné obrany. Za stavu 2:0 dostali kluci trochu strach o výsledek a Zlín měl s větrnou podporou víc ze hry, avšak naši obránci v čele s Pavlem Košťálem si počínali velmi dobře. Mám radost, že jsme už podruhé za sebou udrželi doma čisté konto. Pečlivě se teď nachystáme na zápas na Slovácku, kde už bychom se měli ukázat v lepším světle než předtím na Slavii a v Jablonci," plánoval Kotal.

Reklama