Hlavní obsah

Chramosta vytočil Jarolíma. Asi ho pošlu k psychologovi, vtipkoval trenér

Teplice

Dvě stoprocentní příležitosti promarnil Jan Chramosta, útočník fotbalistů Mladé Boleslavi v sobotním duelu 21. kola Synot ligy v Teplicích. Středočeši se tak museli spokojit s bodem po bezbrankové remíze, protože do dalších šancí už se prakticky nedostali a naopak adepta pohárové Evropy výrazně podržel brankář Šeda. „Z celkového pohledu jsme nehráli dobře," přemítal po utkání kouč Středočechů Karel Jarolím.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím.

Článek

Promarněné šance Chramosty jej pěkně štvaly. I s odstupem více než hodiny po zápase jím cloumal vztek, když si situace pětadvacetiletého borce postupujícího osamoceně na brankáře Chudého vybavil. „Měl to vyřešit lépe. V obou případech," čertil se Jarolím nad dvěma okamžiky z průběhu první půle.

Do druhé už Chramosta nenastoupil, když pocítil Jarolímovu zlobu. Trenér se rozhodl pro nasazení zkušeného Baroše. „Říkal jsem si, že se Chramosta v těch situacích měl chovat jinak. Byly to stoprocentní šance. Alespoň z jedné měl skórovat," byl přesvědčený Jarolím. „Honza sám byl nešťastný. Asi ho pošlu k psychologovi," vtipkoval trenér Středočechů. „Možná jsem se nechal unést, protože po přestávce už jsme nebyli nebezpeční vůbec. Věřím, že Chramostu na další zápasy dokážeme připravit tak, aby byl v pohodě," vykládal Jarolím, jehož rošáda kýžený efekt nepřinesla.

„Čekal jsem, že Milan Baroš naváže na výkon Chramosty, dostane se do šancí a poradí si s nimi lépe. Jenže se tak nestalo. I proto, že jsme nebyli schopní se dostat do hry. Druhý poločas byl z naší strany hodně špatný. Měli jsme slibně vyhlížející situace, ale byli jsme zbrklí v předfinální fázi. Když jsme se na dostřel domácí branky dostali, neřešili jsme to dobře," káral mužstvo Jarolím.

Celkově jsme byli pod tlakem, uznal Jarolím

Přitom před týdnem při domácí bitvě proti Slavii Středočeši sedmdesát minut kombinačně dominovali a po zásluze shrábli tři body. „Duel v Teplicích nás nezastihl v dobrém rozpoložení. Nevstoupili jsme do zápasu dobře. Teplice si vytvořily tlak, měly nebezpečné situace. Naše hra se zlepšila až postupně. Po přestávce jsme se na pětadvacet minut do hry dostali, ale celkově jsme byli pod tlakem a Teplice měly nebezpečné situace," věděl Jarolím.

A důvod velké proměny jeho mužstva? „Nebyli jsme schopní se dostat do hry. Tepličtí nás rychle dostupovali, byli agresivnější. Měli jsme málo času a nedokázali se s tím vypořádat. Ani terén naší hře nepomohl," připomínal Jarolím, že hřiště na severu Čech je nedůstojné nejvyšší soutěže.

Reklama

Související témata: