Hlavní obsah

Jsme tak nezkušení, nebo blbí? štvalo kapitána Baníku po ztraceném zápase s Teplicemi

Ostrava

Fotbalisté Teplic po čtyřech zápasech bez vítězství dokázali v sobotu v Ostravě na jaře podruhé naplno bodovat. Sice inkasovali jako první, dvěma gólovými údery z rohových kopů ale skóre otočili a ze stadiónu ve Vítkovicích si odvezli vítězství 2:1.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Kapitán Baníku Daniel Holzer se raduje ze svého gólu do sítě Teplic.

Článek
Fotogalerie

„Na každého soupeře vymýšlíme nové standardky a tentokrát jsme našli odvahu je i zahrát. Každý tým nějak brání a je při standardkách zranitelný. Je to mocná zbraň a je důležité o soupeři hodně vědět. A musí to taky vyjít," popisoval kouč David Vavruška, s jakým receptem jeho tým proti poslednímu týmu tabulky uspěl.

Úvod zápasu přitom znovu patřil Baníku. Ten, stejně jako v předešlých čtyřech utkáních šel do vedení, když se po půlhodině trefil Daniel Holzer, znovu ale o náskok velmi brzy přišel. „Nevím, zda jsme tak nezkušení nebo blbí, když si znovu necháme dát gól. Do vyrovnávacího gólu jsme hráli slušně, po něm jsme ale byli tragičtí a po přestávce už to byla holomajzna," popisoval ostravský kapitán Holzer.

Oba góly Teplic byly téměř jako přes kopírák. Balón na první tyč, kde byli hostující hráči připravení ho prodloužit za sebe. Nejprve se hlavou trefil Fillo a po přestávce Vachoušek. „Nedokázali jsme na to zareagovat. Bráníme osobně, a když si neuhlídáme své hráče, tak z toho je bohužel gól," krčil rameny Holzer.

Hlouposti a nedůslednost, shrnul Petržela

Ostravský kouč Vlastimil Petržela nedělal ze čtvrté jarní porážky tragédii. „Mrzí nás to, samozřejmě, ale každá prohra nás něco naučí. A dnes jsem viděl věci, které by v naší hře neměly být. Na rozdíl od soupeře jsme nezahráli jedinou standardku dobře, i když je trénujeme každý den. Přesto jsme měli spoustu situací, kterými jsme mohli utkání rozhodnout. Prohráli jsme si ho hloupostmi a nedůsledností," uvažoval Petržela. „Kluci byli takoví malátní, chyběla tam dynamika, která byla vidět v Jablonci."

Teplickým se po výhře v Ostravě znatelně ulevilo. Díky jediné výhře na jaře se propadali mezi týmy hrající o záchranu. „Je to v kabině téma už od zimy. Nemůžeme si nic nalhávat. Jsme v pásmu, kde se hraje o záchranu a bojujeme o život," připustil hostující Martin Fillo.

„Proto je pro nás výhra z Ostravy velmi cenná. Rozlosování jara pro nás nebylo moc dobré. Hráli jsme s Libercem, s Boleslaví, s Plzní. Ale teď nás čekají papírově slabší soupeři a věřím, že budeme sbírat více bodů," dodal útočník, jenž osmým gólem v Ostravě překonal vlastní střelecký rekord z Plzně, kde v sezóně 2006/2007 nastřílel sedm branek.

Reklama