Hlavní obsah

Přehazujte Bičíka, radil spoluhráčům. Neposlechli ho, tak to Krmenčík udělal sám. Dvakrát

Praha

Mistrovský žolík. Přišel na hřiště v 79. minutě, kdy jeho tým držel vedení 1:0, ale spíš se bránil. Potom Michael Krmenčík dvakrát udeřil, stvrdil fotbalistům Plzně výhru 3:0 na Spartě a tím pádem de facto i mistrovský titul. Viktorii stačí k mistrovské jistotě získat během posledních čtyř kol už jen jeden bodík... „O něčem podobném jsem snil už jako žáček,“ rozplývá se Krmenčík, který přitom po zranění začal trénovat až tento týden.

Krmenčík a Brabec hodnotí výhru Plzně na Letné.Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Krmenčík a Brabec hodnotí výhru Plzně na Letné.

Teď jste na vrcholu blaha, že?

Jsem z toho úplně v pr.... Nepopsatelný pocit. Už jako žáček jsem snil o tom, že budu hrát za áčko a jednou dám třeba gól právě Spartě. Stalo se a jsem rád, že jsem klukům hodně pomohl k titulu.

Za krátký čas na hřišti jste stihl hned dva góly.

Během celého zápasu jsem si všímal, že brankář Bičík chodí hodně ven. Radil jsem třeba Vaňkovi, ať ho zkusí přehodit. Nedal si říci, tak jsem to musel udělat sám... (smích) Povedlo se. Ukázal jsem trenérovi, že jsem schopný dávat góly. Snad mi to pro další zápasy pomůže.

Byl jste zraněný, váš start na Letné proto docela překvapil.

Byli jsme s trenérem domluvení, že odehraju, co zvládnu, zatím asi patnáct minut. V Mladé Boleslavi jsem si vykloubil rameno, ale na Spartě bych hrál klidně i bez ruky.

Zvítězili jste 3:0, hodně výrazně.

Musím uznat, že Sparta nás ve druhém poločase hodně tlačila. Jen dobře, že jsem přišel a dal v závěru dva góly. Nějak to oslavím, kluky asi pozvu na pivo...

Reklama

Související témata: