Hlavní obsah

Triumf na Spartě jsem neoslavil, o to víc si dám záležet teď, smál se Hubník po zisku titulu

Plzeň

V zimě se do Plzně vrátil z půlročního hostování v Olomouci, kam odešel z rodinných důvodů. Chtěl si splnit velký sen: obhájit titul. Po sobotní výhře nad Baníkem Ostrava (2:0) kapitán Viktorie Roman Hubník hlásil: „Splněno“!

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Kapitán plzeňských fotbalistů Roman Hubník se raduje s fanoušky z výhry a titulu.

Článek
Fotogalerie

Jaké se ve vás mísí pocity?

Úžasné. Po roce jsme získali titul, Plzeň ho poprvé v historii obhájila. Strašně si to s kluky užíváme. Po posledním domácím zápase s Jabloncem příští středu to bude ještě hezčí, oslavíme to s fanoušky na náměstí. Právě pro tyto chvíle fotbal člověk dělá, takové dny si bude pamatovat do konce života.

Výhru na Spartě o uplynulém víkendu jste jako jediný neoslavil, jel jste za synkem do Olomouce. O to víc si dáte nyní záležet?

Přesně tak, trénink máme až v úterý, bude to zajímavé.(směje se) Po Spartě jsem byl domluvený s trenérem, že můžu z Prahy jet pro synka Patrika. Byl tady teď se mnou. Jsem strašně rád, že mohl pozápasové oslavy na hřišti zažít. Užili jsme si to spolu.

Co vás čeká v nejbližším čase?

Půjdeme s klukama na pivko a na večeři. To k tomu patří. Moc se těším.

Těší vás titul o to víc, že jste ho získal v roli kapitána?

Radost z titulu je stejná s páskou nebo bez ní. Po herním soustředění na Maltě v únoru mě trenér udělal kapitánem. Byl jsem trošku zaskočený, ale on i kluci mi věřili. To bylo pro mě rozhodující. I když jsem první zápasy na jaře nehrál, všichni v klubu mi tvrdili, že moje šance přijde. Jsem rád, že jsem ji chytil, že se mi tak dařilo.

Daří se vám natolik, že spousta expertů tvrdí, že máte reprezentační formu. Co vy a mistrovství Evropy?

Myslím, že nominace na EURO je otázka na trenéra Vrbu, jestli mě pozve. Zápasy v jarní části mi vyšly. Samozřejmě bych byl strašně rád, ale můj cíl byl obhájit titul, to se mi podařilo. Reprezentace by byla bonusem navíc. Uvidíme.

Kde ležel klíč k titulu?

Zvládli jsme výsledkově těžké zápasy, ve kterých se nám moc nedařilo. Jenže jsme je dokázali vyhrát. Například v Olomouci nebo v Liberci. Samozřejmě také venkovní na Spartě, která nás mohla stáhnout na pět bodů. Ovšem my jsme jí naopak odskočili na jedenáct, a bylo hotovo. Díky tomu jsme mohli slavit nyní doma.

V čem je Plzeň lepší než Sparta?

To je hrozně těžké říct. Sparta odehrála výborné zápasy v Evropské lize, což jí možná trošku uškodilo. Vím to z naší vlastní zkušenosti, když po evropském poháru přijedete na ligový zápas kdekoli po republice, koncentrace je strašně těžká. Sparta včetně dvou utkání s Villarrealem měla zápasů tolik, že její soustředění šlo dolů. Duben byl pro ni složitý. To se také podílelo na tom, že jsme s předstihem mistři ligy. Zásadním důvodem je však naše kvalita.

Reklama

Související témata: