Hlavní obsah

Čím tvrdší soupeři, tím lepší. Uhrin cepuje sešívané na návrat do Evropy

St. Ulrich

Ani druhý zápas na soustředění v Rakousku nevyhráli. Fotbalisté pražské Slavie mistrům Rakouska (Salcburk) i Bulharska (Ludogorec Razgrad) podlehli shodně 1:2. Trenér Dušan Uhrin si ovšem nestěžuje. Sešívané chystá na návrat do pohárů, ve 2. předkole Evropské ligy se střetnou buď s Levadií Tallinn, nebo s HB Tórshavn z Faerských ostrovů (hrát se bude 14. a 21. července). Zápasy na soustředění si kouč pochvaluje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Těžko na cvičišti... Trenér Slavie Dušan Uhrin je se soustředěním v Rakousku spokojen.

Článek

Čím tvrdší soupeři, tím lepší. Hrát se snadnými protivníky nemá pro slávisty před návratem do Evropy cenu. Bitva s bulharským šampiónem nebyla vůbec přátelská, na hřišti se notně jiskřilo.

„Zápas byl chvílemi až moc vyhrocený. Hrálo se velmi tvrdě a já jsem rád, protože takhle to bude i v Evropě. Mužstva tam budou podobná," zdůrazňuje trenér Dušan Uhrin na klubovém webu.

Jinak kouč také oceňuje, že utkání s Ludogorcem mělo z obou stran vysoké parametry. Šanci dal také hráčům, kteří zatím měli zdravotní problémy.

A teď už také vyhrát...

„Chtěli jsme dát možnost hráčům, kteří si zatím moc nezahráli, nebo od začátku nehráli. Jsem rád, že nastoupil Jirka Bílek, protože byl po dlouhodobé nemoci. Řekli jsme si, že ho necháme hrát pětačtyřicet minut. Totéž se týkalo Jirky Pavlenky. Myslím, že oba odehráli solidní utkání," kvituje Uhrin.

O první výhru v Rakousku se slávisté pokusí v sobotním duelu s albánskou Teutou Durrës, případně v úterý s ruským Rostovem.

„Se soustředěním jsem spokojený, ale ještě jsme nevyhráli, což je jediná kaňka. Jsou před námi nicméně ještě dvě utkání a máme ještě přípravu k dobru. A já jsem rád, že jsou utkání kvalitní," poukazuje trenér.

Reklama

Související témata: