Hlavní obsah

O EURO přišel, Jarolímův nástup je pro Zahustela nová šance

Praha

Aklimatizační jaro mu přijde víc než vhod. Po zimním přestupu z Mladé Boleslavi se Ondřej Zahustel stává jedním ze základních kamenů fotbalové Sparty. „Za první půlrok jsem zapadl jak v kabině, tak, jak doufám, i u fanoušků,“ pochvaluje si hráč, jemuž v systému 3-5-2 připadá náročná role neúnavného pravého halvbeka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Ondřej Zahustel oslavuje svůj gól v derby se Slavií.

Článek
Fotogalerie

Zpropadená zlomená ruka. Kdyby zůstal zdravý, mohl se o nominaci na EURO prát až do poslední chvíle. Takhle sice nastoupil na první pražský sraz, na soustředění do Rakouska už ovšem neodjel.

„Zahustel odehrál v české lize dobrou sezónu. V jeho neprospěch hrálo roli i jeho zranění z průběhu jara, které částečně náš výběr ovlivnilo," poukázal při zužování nominace trenér Pavel Vrba.

Nároďák ovšem ve Francii pohořel, řada dlouholetých opor v něm končí a tým čeká výrazná obměna. Tím spíše, že Vrba zmizel do Machačkaly a na jeho místo nastupuje Karel Jarolím. Tedy kouč, jemuž 25letý sparťan až do zimy odváděl v Mladé Boleslavi výborné služby.

„Přišel nový trenér, tak uvidíme, co se bude dít. Zná mě, trénoval mě, ale bude záležet na tom, jak se bude dařit mně i celému našemu týmu," uvědomuje si Ondřej Zahustel, který skóroval hned při svém reprezentačním debutu proti Srbsku.

Ščasný mu ušil systém na míru

Pokud bude zdravý, nemusí se o místo v základní sestavě Sparty bát. „Zda má pozice posílila, to je asi otázka pro trenéra. Já jen makám při tréninku i při zápase. Místo jisté rozhodně nemám, a tak musím pořád jezdit naplno," ujišťuje.

Letenští během krátké letní přípravy pilovali systém 3-5-2. Málokomu sedí tak, jako pravému halvbekovi.

„Cítím se v tomto systému docela dobře, i když je pro mě podstatně náročnější než čtyřobráncový. Nevadí mi to, naopak mi vyhovuje víc," pochvaluje si Zahustel.

Kouč Ščasný hodlá používat nový systém hlavně v pohárové Evropě. A v ní jeho tým čeká již v úterý ostrý start - úvodní duel 3. předkola Ligy mistrů se Steauou Bukurešť.

„Cítím se dobře, hrozně se těším, až to vypukne. Budeme si chtít udělat dobrý základ do odvety a potěšit fanoušky," vyhlašuje Zahustel.

Reklama

Související témata: