Hlavní obsah

Došek: Na střelbu nebylo moc místa

Útočník Sparty Libor Došek naskočil v sobotním duelu s Teplicemi poprvé v jarní části první ligy do základní sestavy, ani on ale nepomohl svému týmu ke vstřelení gólu. "Teplice mají výbornou obranu, nelze očekávat, že si vytvoříme víc šancí," ohlíží se Došek za utkáním v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Libor Došek (vlevo na archivním snímku)

Článek

Poprvé jste na jaře nastoupil od začátku ve sparťanském útoku, ale gól jste nedal. Jak jste spokojený? Jen s tím, že jsem nastoupil od začátku. Nedal jsem gól, což není dobře. Obrana Teplic hrála hodně těsně a na střelbu nebylo moc místa.

S Radou a Kleinem jste svedl hodně soubojů... Byli na mě v přesile a souboje byly na hraně. To je ale věc rozhodčího, jak je posoudí.

Čím si vysvětlujete, že Sparta měla minimum šancí? Teplice mají výbornou obranu, nelze očekávat, že si vytvoříme víc šancí. Snažil jsem se hlavně sklepávat míče spoluhráčům. Naši záložníci od nás útočníků byli ale hlavně v první půli daleko. Když k nám přistoupili blíž, už jsme se dokázali dostat i ke střelbě.

Vy sám jste ale šanci neměl... Byl jsem těsně bráněný na šestnáctce, to se dá těžko něco udělat. Centr, z něhož by se dalo skórovat, jsem dostal snad jen jeden.

Věříte, že jste si zajistil místo v základní sestavě? To je otázka pro trenéra. Samozřejmě se snažím si ho vybojovat.

Trenér reprezentace Brückner o vás hovoří jako o variantě, kdyby dlouháni Koller a Lokvenc nemohli na mistrovství světa. Přemýšlíte o téhle šanci? Hlavně musím hrát a dávat góly. Když se mi bude dařit, šance je.

Reklama

Související témata: