Hlavní obsah

Lejsal se po návratu z Itálie dočkal první výhry

JABLONEC

Velkou měrou se brankář Martin Lejsal přičinil o vítězství fotbalistů Brna 2:0 v Jablonci. Vychytal čisté konto a zároveň se mohl radovat ze své premiérové výhry po zimním návratu do české ligy z italského angažmá. Tříbodový zisk posunul tým z posledního na čtrnácté místo v tabulce.

Článek

"Musím pochválit kluky za hru v poli. V defenzívě byli perfektní a směrem dopředu také nezklamali. Soupeř měl spoustu standardek a centrů, které jsme odvrátili. Jablonec asi nehrál to, co si představoval," řekl Právu při pozápasovém vyklusávání na trávníku ambiciózní gólman.

V tuzemské nejvyšší soutěži působil předtím v Liberci, kde ale mnoho šancí nedostal. "V Liberci jsme teď s brněnskou výpravou nocovali a trošku jsem si na tehdejší štaci zavzpomínal. Žádnou negativní nostalgii ale necítím. Byla to další zkušenost. Jsem rád, že jsem si v zimě vybral Brno," líčil Lejsal.

Navzdory vítězství v Jablonci se zdráhal označit svůj výkon za dosud nejlepší na jaře. "To se nedá říci. Rozhodující je týmové pojetí a jednotlivec sám nic nezmůže. Přesvědčili jsme se, že se dá bojovat s každým. Pořád ale máme na čem pracovat. Musíme být fotbalově drzejší, abychom si získali respekt soupeřů," uvažoval brněnský brankář.

Zelenka návraty emotivně prožívá

Brněnský útočník Luděk Zelenka začínal v Jablonci svou prvoligovou kariéru a návrat na zdejší stadión pokaždé emotivně prožívá. "Jsou to specifické zápasy. Musím uznat, že lidi mě tady moc rádi nemají. A když rozhodčí publiku trochu podlehne, nastává zbytečné napětí. Naštěstí jsme to zvládli a vezeme tři body," vykládal zkušený forvard, který se podílel na vedoucím Mezlíkově gólu.

"Strašně důležitý moment. Získali jsme sebevědomí a Jablonec znervózněl," dodal Zelenka. "Doufám, že je to pro nás začátek a jeden z důležitých kroků k záchraně. Hráli jsme dobře už v Teplicích, kde jsme ale neskórovali. Teď nám přálo štěstí a moc jsme si oddechli, že už nejsme poslední," připojil se záložník Karel Večeřa mladší. Brno přenechalo umístění na chvostu tabulky Jihlavě, vedené otcem brněnského hráče...

Reklama

Související témata: