Hlavní obsah

Smutný hrdina z Ďolíčku Jirásek by svůj gól vyměnil za body

Praha

Byl smutným hrdinou páteční předehrávky 10. kola ePojistění.cz ligy mezi Bohemians 1905 a Mladou Boleslaví. Záložník Klokanů Milan Jirásek nejprve svojí chybou zavinil vedoucí gól hostí, po přestávce snížil na 1:2, ale v 65. minutě byl vyloučen za faul na Matějovského a Bohemka pak už přes obrovskou snahu neměla síly na vyrovnání, naopak dostala třetí gól.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Milan Jirásek z Bohemians se raduje z gólu proti Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

„Před gólem Matějovského to byla moje chyba. Chtěl jsem mu udělat kličku, ale on ji vystihl. Dal jsem pak gól a měli jsme i další šance, ale po vyloučení už to měli kluci moc těžké. Šel jsem do sprintu s Matějovským a ve skluzu jsem se snažil trefit míč, jenže on si tam dal nohu, kterou jsem trefil," kál se Jirásek a dodal: „Ten gól bych vyměnil za tři body i to, abych nebyl vyloučený."

Marek Matějovský ukázal šrám na noze. „Tady vidíte, že mě trefil, nic jsem nesimuloval, jak jsem slyšel z tribuny," pravil přesvědčivě. „Za tři body jsme rádi. Jsem rád i za gól. Uvažoval jsem, že po vybojování míče přihraji, ale pak jsem zkusil střelu a povedla se. Body z Ďolíčku jsou moc cenné," dodal spokojeně mladoboleslavský záložník.

Kalvoda prohru s Karvinou ještě neskousl

Trenér Mladé Boleslavi Leoš Kalvoda byl po výhře spokojený. „Byl to nejtěžší zápas, jaký jsem na lavičce Boleslavi zažil, ale vyhráli jsme zaslouženě. Znovu vedeme ligu, ale možná zase jenom jeden den. Pořád mě proto se... mrzí, aby manželka neřekla, že mluvím sprostě, ta domácí prohra s Karvinou při mém prvním utkání na lavičce Boleslavi," říkal s humorem sobě vlastním.

Jeho protějšek Miroslav Koubek byl v hodnocení zápasu pragmatický. „Boleslav dokázala potrestat naše chyby, my ty její ne, i když jsme měli hodně šancí. Klukům chybělo víc klidu v zakončení. Za výkon se ale stydět nemusíme. Poprvé jsem ve svojí kariéře slyšel po domácí prohraném utkání, že diváci tleskali a skandovali Hoši děkujem. Škoda, že máme prázdné ruce. Kdyby Jirásek neudělal tu chybu před prvním gólem a zbytečný faul na červenou, věřím, že bychom snad vyrovnali," konstatoval Koubek.

Reklama

Související témata: