Hlavní obsah

Mám smrtelné nápady končící katastrofou, přiznal Pelta, jen co podepsal smlouvu

Praha

Upsal český fotbal sázkové společnosti na celých dlouhých šest let, aby hned po parafování smlouvy první muž českého fotbalu Miroslav Pelta přiznal: Sám nesázím, protože mám smrtelné nápady, které končí katastrofou. Nad kontraktem s Fortunou však pochopitelně plesal a spokojeně si mnul ruce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pelta přiznal, že jeho virtuální sázení končí katastrofou.

Článek

Musíte být v sedmém nebi... Dlouhé měsíce jste naháněl sponzora, který by byl po úprku Synotu ochoten investovat do českého fotbalu, najednou máte dva. Jednoho pro ligu, druhého pro reprezentaci, poháry, národní ligu i nižší soutěže a v budoucnu i pro nejvyšší soutěž!

Skutečně komfortní situace, k níž jsme si dopomohli sami. Nejdřív jsme sehnali epojištění coby generálního sponzora nejvyšší soutěže na příští dva roky, takže čas nám nahrával. Nemuseli jsme okamžitě a za každou cenu uzavírat smlouvu se sponzorem, který by přinesl peníze celému fotbalu.

Počkali jste si a kápli na Fortunu...

A ona na nás.

To opravdu o fotbal tolik stála?

Od ledna se v naší republice mění podmínky pro kurzové sázení, takže bude umožněn vstup zahraničním společnostem. Fortuna tudíž zareagovala promptně - nejenže se na šest let stala partnerem fotbalu, ona si s dvouletým předstihem zarezervovala titulární sponzorství první ligy. A dokonce na čtyři roky! Dobré rozhodnutí pro nás i pro ni, protože v této oblasti nastane velký tlak. Logicky, protože jde o segment, jenž nemůže žít bez reklamy.

Jenže teď je a v dalších dvou letech ještě bude vaším partnerem i Tipsport, jenž je konkurentem Fortuny.

To souhlasí. Má uzavřenou smlouvu do 30. června 2018 a my garantujeme splnění všeho, co obsahuje. V tom problém nevznikl, protože Fortuna se stane partnerem ligy až za dva roky.

Přinese potom do fotbalu ročně sto milionů, o kterých pořád sníte?

O konkrétních finančních podmínkách smlouvy s Fortunou mluvit nebudu, každopádně jde ale o největší kontrakt v historii českého fotbalu a vůbec profesionálního sportu.

A co oněch 100 milionů?

Ty ještě nepřinesl žádný partner a nějaký čas ještě potrvá, než se najde takový, který podobné peníze dá.

Fotbal momentálně řeší i v civilních soudních síních ovlivňování výsledků zápasů. Sázkové společnosti by asi nebylo dvakrát po chuti, kdyby jako partner a sponzor fotbalu měla na podobné čachrování doplácet.

Doufám, že po trestech, které padly u civilního soudu i u fotbalové disciplinárky, se nikdo nebude dlouho o něco podobného pokoušet.

Sázet se dá ale nejen na výsledky utkání, ale třeba na počet žlutých karet, gólů, rohů. I to jste schopni uhlídat a novému partnerovi garantovat čisté prostředí?

Pravdou je, že sázkové společnosti nabízí v některých zápasech až 240 možností, na které si mohou lidé vsadit, ale přesto se nějakých nekalostí neobávám. Tyto věci jsou už za námi, podobné porodní bolesti jsme překonali. Třeba i tím, jaké prostředí majitelé ve svých klubech nastavili. Cítím, že důvěra v český fotbal i v tomto směru stoupá.

A co vy sám? Vsadil byste třeba na svůj Jablonec? Na to, kolik bodů na podzim ještě získá a kolik branek třeba inkasuje?

Na Jablonec jsem nikdy nesázel a ani neplánuji, že bych s tím začal.

Jinak si vsadíte?

Jako kluci jsme sázeli celé dlouhé sloupce zápasů, ale teď na to nemám čas. Sázím, ale jen v hlavě. Moje nápady jsou však smrtelné, takže virtuální sázky končí pokaždé katastrofou.

Reklama

Související témata: