Hlavní obsah

Jirásek dostal za faul na Matějovského trest na dvě utkání

Praha

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace potrestala záložníka Bohemians Praha 1905 Milana Jiráska zákazem startu ve dvou zápasech za vyloučení v prvoligovém utkání s Mladou Boleslavi. Jirásek dostal červenou kartu za skluz zezadu na Marka Matějovského. Přijde tak o dnešní ligový duel se Zlínem a pohárový zápas s Královým Dvorem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Jirásek z Bohemians 1905 (vpravo) se snaží zastavit Marka Matějovského z Mladé Boleslavi.

Článek

Jednou si kvůli nasbíraným čtyřem žlutým kartám nezahrají příbramští hráči Petr Trapp, Josef Divíšek a trio ze Slovácka Tomáš Rada, Tomáš Košút a Patrik Šimko. Ve druhé nejvyšší soutěži se to týká Petra Nerada z Baníku Ostrava, Michala Skwarczeka z Prostějova, Jakuba Petra z Olomouce, Adriána Čermáka z Českých Budějovic, Daria Krišta z Třince a Petra Literáka z Frýdku-Místku.

Komise rovněž udělila důtku trenérovi Slovácka Stanislavu Levému za vykázání na tribunu v ligovém duelu s Plzní kvůli neukázněnému chování. Vykázán byl i asistent trenéra druholigové Vlašimi Miloslav Brožek, který opakovaně opustil technickou zónu a kritizoval hlavního rozhodčího. Musí tak zaplatit pokutu 5000 korun.

Komise zahájila řízení s Hradcem Králové a Slavií za řádění fanoušků a pyrotechniku ve vzájemném duelu. Řešit bude i to, že v duelu Sparty s Jihlavou napadli fanoušci hostujícího týmu pořadatele.

Reklama