Hlavní obsah

Sparta ztratila body i Dočkala. Hříšníka čeká pokuta a důrazný pohovor

Liberec

Dva body ztratila fotbalová Sparta v honbě za první příčkou v nedělní řeži na půdě Liberce. V neděli pod Ještědem hráli Pražané osmačtyřicet minut v deseti po vyloučení Dočkala, přesto nakonec byli blízko vítězství, jenže žádnou z tří vyložených šancí neproměnili, a tak utkání skončilo bez branek. A první Plzeň už uniká Letenským o devět bodů...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vyloučený sparťan Bořek Dočkal opouští hřiště během utkání v Liberci.

Článek
Fotogalerie

„Celý zápas jsme se vlastně jen bránili, takže s ohledem na danou skutečnost je pro nás bod dobrý. Samozřejmě, že z celkového pohledu jde o ztrátu," rekapituluje průběh duelu David Holoubek, trenér Sparty.

Klíčový okamžik zápasu přišel tři minuty před poločasem, když Bořek Dočkal mimo hru udeřil loktem libereckého Breiteho. Sudí Franěk tasil červenou kartu. „Přišel a udeřil mě loktem. Jasný faul. Další posouzení bylo na rozhodčím," komentuje souboj Radim Breite.

„Bořek říkal, že do protihráče strčil. Já situaci neviděl," krčí rameny Holoubek. „Dočkal byl vytočený a reagoval na Radima podrážděně alespoň třicet minut hry. Zřejmě ze vzájemných soubojů," přibližuje dění na trávníku Lukáš Pokorný, kapitán Slovanu.

Červená karta dramaticky proměnila ráz utkání. „Bořka čeká pokuta a velmi důrazný pohovor," netají Holoubek, jak moc se na klíčového záložníka zlobí. Pro Spartu šlo o dvojí komplikaci. Už tak zdecimovaný kádr bude minimálně na jedno utkání ještě slabší, navíc Sparta v honbě za první příčkou přičítá další ztrátu.

Podzim dojedou i s mladými kluky

„S ohledem na stav kádru z toho třískáme, co se dá. Musíme nějak dojet podzim. Prostě nám nezbývá, než nasazovat mladé kluky. Nikoho jiného už nemáme," poukazuje Holoubek, jenž navíc po reprezentační pauze bude muset oželet i vykartovaného Mazucha.

Právě ten mohl po standardní situaci zajistit Spartě v Liberci tři body, další vyloženou šanci hostů měl po rohovém kopu Lafata, ale oba pálili mimo, stejně jako v třetí tutovce hostujícího týmu Juliš. „Škoda, že jsme nebyli efektivní," lituje Holoubek vědom si faktu, že Sparta zápas v oslabení zvládla nakonec bravurně, byť s pouhým bodem.

„Protože z naší strany jde o splašený fotbal. Vyložených šancí jsme si moc nevytvořili. Při centrech trefujeme spoluhráče nebo tribunu, brankové situace jsou pak vyloženě zakleté," kaboní se liberecký trenér Jindřich Trpišovský.

Reklama