Hlavní obsah

Řepka musí na disciplinárku

Michal OsobaPrávo

Sparťanský obránce Tomáš Řepka bude muset vysvětlovat své chování při zápase v Jihlavě. Disciplinární komise Českomoravského fotbalového svazu se ho ve čtvrtek rozhodla pozvat na své příští zasedání.

Článek

Sparťanský bek měl podle mnoha svědků při dohrávce 19. kola první ligy pronést směrem k rozhodčímu Královci slova adresovaná jihlavskému kouči Večeřovi: "Vyhoď už toho kreténa." Sudí však na jeho výrok nereagoval a po zápase tvrdil, že ho neslyšel. Disciplinární komise včera Královce stejně jako delegáty Pánka se Školoutem a hlavního pořadatele Fukse vyslechla.

"Nechci předjímat, jaký trest může hráč Řepka dostat, ale máme vyjádření trenéra Večeři, hlavního pořadatele Fukse i dvou novinářů, že jeho výrok slyšeli," uvedl předseda disciplinární komise Alexander Károlyi.

Slávista Matej Krajčík si na Strahově vyslechnul trest zákazu startu v jednom zápase za vyloučení ve středečním duelu s Libercem, po němž vedení Slavie odvolalo své hráče ze hřiště. "Čekal jsem, že vyváznu bez nepodmíněného trestu," přiznal slovenský fotbalista. Jeho spoluhráč Aračič stejně jako liberecký Bílek, kteří byli ve stejném utkání vyloučeni po druhé žluté kartě vyvázli s jednozápasovým podmíněným trestem. Duely se Spartou se prodraží Jihlavě a Olomouci, oba kluby dostaly třicetitisícové pokuty za nedostatečnou pořadatelskou službu.

Reklama

Související témata: