Hlavní obsah

Dukla získala příbramského Brandnera, naopak Čajič míří do Turecka

Fotbalisté Dukly zahájili zimní přípravu i s útočníkem Patrikem Brandnerem, který přichází z Příbrami. S pražským klubem podepsal smlouvu do června 2019. Na odchodu je naopak Aldin Čajič, bosenský záložník má namířeno do Turecka.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Fotbalisté Dukly zahájili zimní přípravu. Zprava jsou Jakub Podaný a Jan Šimůnek.

Článek

Přestup dostal k narozeninám. Ve středu třiadvacetiletý Patrik Brandner na podzim odehrál 13 ligových zápasů a vstřelil tři branky. Příbramský odchovanec celkem v nejvyšší soutěži ve 33 utkáních zaznamenal čtyři góly a dvě asistence.

„Patrika znám od jeho 14 let. Prošel akademií v Příbrami. Dlouho ho vedl Antonín Barák starší, který je považován za jednoho z nejlepších mládežnických trenérů. Patrik vyrůstal v partě okolo Antonína Baráka mladšího a Dominika Maška. Z tohoto ročníku byl poslední, kdo ještě v klubu zůstával. Víme, že je odvážný, rychlý a dobře technicky vybavený. Do ofenzívy se nám může hodit," pochvaluje si trenér Jaroslav Hynek.

Na úvodním tréninku na Julisce naopak chyběli španělský ofenzivní hráč Néstor, jenž už v prosinci přestoupil do Sparty, a Aldin Čajič. Bosenský záložník je zase blízko odchodu do Turecka.

„Jinak jsme se sešli všichni, včetně zraněných, mezi kterými je Ondřej Vrzal, Štěpán Koreš a Róbert Kovaľ. Marek Hanousek má do konce týdne lehčí režim, protože se akorát doléčil s lehčím virovým onemocněním," shrnuje kouč jedenáctého celku tabulky a doufá, že Brandner nezůstane jedinou novou tváří.

„Mužstvo bychom chtěli posílit zejména ofenzívně. Rádi bychom obsadili post středopolaře a útočníka. O obou postech jednáme, takže uvidíme, jak to dopadne," dodává Hynek.

Úvodní přípravný zápas Pražané sehrají 18. ledna proti druholigové Vlašimi. Na únorovém soustředí v Turecku vyzvou Anži Machačkala nebo Vardar Skopje.

Reklama