Hlavní obsah

Viktoria myslí na fanoušky, pomůže vozíčkářům být všude spolu

„Všude spolu“ je hlavní motto další charitativní akce v rámci Viktoriánského srdce. Pozornost tentokrát směřuje k fanouškům, kteří sice nemohou s ostatními skandovat oblíbené chorály v kotli, svůj klub ale podporují s o to větší vervou. Viktoria Plzeň ve spolupráci s pivovarem Gambrinus pomůže vozíčkářům splnit jejich velké přání o bezproblémovém cestování na venkovní zápasy plzeňského klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Choreo fanoušků Viktorie Plzeň během zápasu se Spartou.

Článek

Cílem charitativní akce Viktorie Plzeň a pivovaru Gambrinus spojené s domácím utkáním se Slováckem bude nejen výběr finančních prostředků na pořízení speciálně upraveného autobusu pro vozíčkáře, ale také podpora skupiny fanoušků, kteří i přes svůj hendikep zůstávají věrnými příznivci Viktorie Plzeň. Finanční prostředky bude generovat každý prodaný kelímek piva, jenž se při nedělním zápase v Doosan Areně prodá.

„Částku věnovanou fanouškům z řad vozíčkářů může ovlivnit každý návštěvník zápasu se Slováckem zakoupením piva Gambrinus. Právě celkový výtěžek z jeho prodeje bude určen na financování autobusu pro naše vozíčkáře," informuje tiskový mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Plzeňští vozíčkáři by rádi zorganizovali první výjezd v novém dopravním prostředku ještě do konce letošního ročníku. „Ceníme si všech fanoušků, kteří Viktorii podporují na domácí půdě i při výjezdech na hřiště soupeřů. Rádi proto nabídneme pomocnou ruku při pořízení autobusu se speciálním zařízením umožňujícím přepravu hendikepovaných osob. Věřím, že se s vozíčkáři budeme na venkovních zápasech vídat stále častěji, a že i je budeme těšit předvedenou hrou i výsledky," prohlásil před startem charitativní akce Adolf Šádek, generální manažer Viktorie Plzeň.

Akce „Všude spolu" není prvním projektem, který vzniká ve spolupráci Viktorie Plzeň a pivovaru Gambrinus. V loňské sezóně se obrovským ohlasem veřejnosti setkala akce „Plzeňští hrdinové".

Akce „Všude spolu" není prvním projektem obou partnerů. V loňské sezóně se s obrovským ohlasem veřejnosti setkala akce „Plzeňští hrdinové".

„Gambrinus je v Plzni doma, a proto chceme podporovat místní lidi. Ať už to byli „Plzeňští hrdinové" nebo nyní pomoc hendikepovaným fanouškům s dopravou na venkovní zápasy, vždy rádi spolu s Viktorkou pomůžeme dobré věci a chceme v tom pokračovat i v budoucnu." říká Marek Dvořák za pivovar.

Reklama

Související témata: