Hlavní obsah

Za bujaré oslavy titulu dostala Slavia pokutu 200 tisíc korun a varování

Aktualizováno

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila Slavii pokutu 200 tisíc korun za velké výtržnosti fanoušků na Strahově při utkání s Brnem. Pokud by se něco podobného opakovalo i v Edenu, sešívaným hrozí také uzavření části hlediště. Pokuta pro Slavii vyrovnala nejvyšší finanční postih za výtržnosti diváků v uplynulé ligové sezóně. Stejnou částku musela po podzimním derby na Letné zaplatit Sparta.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fanoušci Slavie během zápasu s Brnem na Strahově.

Článek

Oslavy titulu vypukly ve strahovském azylu již během prvního poločasu. Fanoušci Slavie spustili hotový ohňostroj, hřiště se zahalilo do černého těžkého dýmu a zápas musel být přerušen.

Proto Slavia zaplatí pokutu 200 tisíc korun. „Pokud by se takový případ opakoval na domácím stadionu Slavie, komise by vážně zvažovala uložení trestu uzavření části stadiónu," varuje sešívané Richard Baček, předseda disciplinárky.

Za použití pyrotechniky a výtržnosti fanoušků ve vzájemném duelu zaplatí shodnou pokutu 25 tisíc korun také Sigma Olomouc a Baník Ostrava. Tedy oba týmy, které slaví postup z druhé do první ligy.

„K porušení disciplinárního řádu jednoznačně došlo, nicméně vzhledem k rizikovosti utkání a jeho velmi dobrého pořadatelského zvládnutí se komise rozhodla uložit pokutu na samé dolní hranici," poukazuje Baček.

Reklama

Související témata: