Hlavní obsah

Maratónec Gaúcho opět zničil Baník

OSTRAVA

O lepším začátku sezóny se fotbalistům Slavie ani nemohlo zdát. Na úvod vyrazili do Ostravy, kde se jim z historického pohledu nevídaně daří, a Baník na Bazalech znovu porazili i osmým rokem v řadě. V první půli Ostravané přežili tři tutovky Fořta, jenže když jej o přestávce kvůli zranění vystřídal Brazilec Gaúcho, bylo s Baníkem nedobře.

Článek

Brazilec Bothelo Rogerio Marcio, kterého fanoušci znají už z jarního působení ve Slavii nebo předešlého angažmá v Olomouci pod přezdívkou Gaúcho, se pasoval do pozice ostravského kata už na jaře. To dvěma trefami zařídil vítězství 4:0, na Bazalech teď zase gól dal a na druhý přihrál. "Hrálo se mi výborně, zvlášť když Standa Vlček mě uvolnil a já dal z první šance náš vedoucí gól," rozdával Gaúcho úsměvy na všechny strany.

Jeho přestup se povedlo dotáhnout až na poslední chvíli, však také celé léto mohl s týmem jen trénovat. "Mám pocit, že teď bych uběhl i maratón," smál se šťastný hrdina zápasu, který pak Vlčkovi gólovou přihrávku vrátil. Prý se to tak v Brazílii dělá. "Jsem moc rád, že jsme uspěli v Ostravě, která má silný tým, navíc jsou tu výborní fanoušci. Rozhodnout jsme mohli už do přestávky, ale nedali jsme góly. Fořt je dobrý útočník, příště šance určitě už promění," tvrdil Gaúcho, který se trefil v každém ze svých posledních čtyř ligových startů.

Do Ostravy se těšili

Velkou měrou se na rozkladu defenzívy Baníku podílel i Stanislav Vlček. Jednou svou šanci parádně využil a ještě předložil gólovou přihrávku brazilskému spoluhráči z útoku. "My se do Ostravy už moc těšili, protože se nám na Bazalech vždycky dařilo. Potvrdilo se to i teď, i když jsme v první půli nedali šance a pak museli dvakrát zachraňovat na brankové čáře. Naštěstí se nám povedly rychlé brejky a pak už jsme si výhru hlídali."

Kdo ví, jak by se zápas vyvíjel, kdyby hned po přestávce ze tří kroků dopravil balón do sítě Pražanů domácí bek Petr Čoupek. "Měl jsem to na noze. Po rohovém kopu jsem šel do určeného prostoru a najednou se ke mně dostal míč. Stačilo to trefit placírkou, jenže balón mi skočil na chránič a už to nešlo zachránit," litoval krajní bek, který neuspěl ani vzápětí, kdy z voleje prověřil gólmana Kozáčika.

Reklama

Související témata: