Hlavní obsah

Jihlava dostala nařezáno od Klokanů. Bitva Ostravy s Olomoucí skončila bez vítěze

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Jihlavy zůstávají na posledním místě HET ligy poté, co v duelu s pražskými Bohemians prohráli 2:4. Hattrickem se blýskl Klokan Kabajev. Z mizérie se chtěla dostat Ostrava, ale na domácí půdě nevyhrála ani na pátý pokus. Se Sigmou Olomouc remizovala 1:1.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zápas Baníku Ostrava se Sigmou Olomouc v utkání 11. kola první fotbalové ligy. Zleva vpředu Lukáš Pazdera a Martin Šindelář, oba z Baníku, v chumlu olomouckých hráčů před jejich brankou.

Článek
Fotogalerie

Poslední Jihlava zatím v duelu s Bohemians ukazuje, proč je na posledním místě tabulky. V rozmezí mezi 9. a 22. minutou totiž Klokan Kabajev zaznamenal hattrick a nasměroval pražský tým za ziskem tří bodů. Bohemians už během první půle pořádně vylepšili své střelecké konto. Před výkopem totiž byli se sedmi trefami nejhůře střílejícím týmem ligy.

Po hodině hry dal sice naději na lepší výsledek gólem na 1:3 Tlustý, jenže za chvíli bylo vše jinak poté, co Reiter zvýšil na 1:4. Poslední slovo měla v utkání Vysočina, snížila na 2:4, ale z vítězství se radovali hosté z hlavního města

Baník Ostrava hrál v bitvě nováčků se Sigmou Olomouc nerozhodně 1:1. Utkání v první půli mnoho šancí nenabídlo, devět minut po přestávce se po centru Granečného prosadil Hrubý a domácí vedli. Olomouc vyrovnala patnáct minut před koncem, když dorazil míč zblízka do sítě Moulis.

Fotbalová Het liga, 11. kolo
Jihlava - Bohemians 2:4 (0:3)
Branky: 60. Tlustý, 90. Ikaunieks - 9., 16. a 22. Kabajev, 73. Reiter. Rozhodčí: Hrubeš - Pelikán, Myška. ŽK: Luts (Boh.). Diváci: 3360.
Jihlava: Hanuš - Kryštůfek, Tlustý, Krejčí, Mišůn (20. Nový) - Vaculík, Urblík (78. Daníček) - Fulnek, Zoubele (46. Rabušic), Popovič - Ikaunieks. Trenér: Kopecký.
Bohemians 1905: Fryšták - Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič - Jindřišek, Hašek ml. - Vaníček (83. Jirásek), Mašek, Luts (46. Reiter) - Kabajev (75. Nečas). Trenér: Hašek st.
Ostrava - Olomouc 1:1 (0:0)
Branky: 54. Hrubý - 74. Moulis. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Hájek. ŽK: Hrubý, O. Šašinka, Hlinka, Pazdera, Baroš - Jemelka, Houska, Vepřek. ČK: 90.+4. Houska. Diváci: 5617.
Ostrava: Vašek - Pazdera, Pokorný, Šindelář, Granečný - Sus, Hlinka, Hrubý, de Azevedo (79. Mičola) - O. Šašinka (79. Poznar) - Baroš. Trenér: Kučera.
Olomouc: M. Buchta - Sladký, Radaković, Jemelka, Vepřek - Kalvach - Zahradníček (89. Hála), Texl (55. Chorý), Houska, Falta (66. Moulis) - Plšek. Trenér: Jílek.

Reklama

Související témata: