Hlavní obsah

Zlín - Sparta 2:2Sparta přišla po infarktové koncovce o výhru ve Zlíně, radost vzal Pražanům Džafič

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Ekpai 1 : 0
24. Šural 1 : 1
79. Janko 1 : 2
91. Džafič 2 : 2
Záznam online reportáže

Zlín

Fotbalisté Sparty remizovali ve 13. kole první ligy ve Zlíně 2:2. Letenský celek o třetí výhru za sebou, která ho mohla posunout na čtvrté místo tabulky, přišel až v nastavení, kdy vyrovnal Adnan Džafič. Před tím se domácí ujali vedení zásluhou Ubonga Ekpaie, ale do přestávky srovnal Josef Šural a v 79. minutě otočil skóre Marc Janko.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Marc Janko se sice trefil v dresu Sparty v ligové bitvě ve Zlíně, ale na konci zápasu neslavil. Duel skončil nerozhodně 2:2.

Článek
Fotogalerie

Zlín se v úvodních minutách zatáhl do defenzívy, přenechal soupeři iniciativu a Sparta územní převahu využila ke dvěma střeleckým pokusům. Ve druhé minutě vyzkoušel Vataleju pozornost brankáře Dostála, ten však stačil střelu ze dvaceti metrů vytáhnout nad břevno. Podobně poté dopadl Karavajev.

Ševci spoléhali na rychlé protiútoky a po jednom z nich mířil nad Jiráček. V 15. minutě už však Zlín z brejku udeřil. Po rychlé akci přistrčil Diop míč Traorému, jenž hned přihrál nabíhajícímu Ekpaiovi a ten zakončil útok z pravé strany přesnou střelou ke vzdálenější tyči.

Náskok však domácím vydržel jen devět minut. Costa dlouhým nákopem našel před trestným územím Šurala, kterého nedovoleným způsobem stáhl na trávník domácí stoper Bačo. K přímému kopu se postavil sám útočník Sparty a přesnou střelou do horního růžku vyrovnal. Pro Šurala šlo o šestý gól v posledních čtyřech soutěžních zápasech.

Po změně stran převzala režii zápasu Sparta, která se ale navzdory územní převaze dlouho nedostala k výrazné šanci. Tlak hosté zužitkovali až v 79. minutě, kdy po diskutabilním souboji Šurala s Traorém dostal k míči Janko a bez problémů ho dorazil do odkryté branky.

Zlín, který byl ve druhém poločase naprosto nevýrazný, se po inkasované brance probral a začal se tlačit do útoku. V první minutě nastavení sparťanská obrana při dlouhém nákopu Gajiče zaváhala a míč propadl ke střídajícímu Džafičovi, který ho povedeným volejem poslal k tyči.

13. kolo první fotbalové ligy
Fastav Zlín - Sparta Praha 2:2 (1:1)
Branky: 15. Ekpai, 90.+1 Džafič - 24. Šural, 79. Janko. Rozhodčí: Proske - Kotík, Pospíšil.ŽK: Gajič, Traoré - Frýdek, Vatajelu,. Diváci: 5492.
Zlín: Dostál - Kopečný, Bačo, Gajič, Bartošák - Ekpai (68. Džafič), Janíček (66. Hnaníček), Traoré, Jiráček, Mehanovič (80. Železník) - Diop. Trenér: Páník.
Sparta: Dúbravka - Karavajev, Hovorka, Štetina, Costa - Mavuba, Frýdek - Biabiany (73. Janko), Néstor (73. Sáček), Vatajelu (87. Mandjeck) - Šural. Trenér: Stramaccioni.

Reklama

Související témata: