Hlavní obsah

Gambrinus liga on-line: Teplice vs. Sparta

PRAHA

Dvě utkání 7. kola fotbalové Gambrinus ligy se dohrávají v pondělí. Velmi zajímavý náboj bude mít zejména duel Teplic se Spartou (vysílá ČT2). Nový kouč Sparty Michal Bílek se vrací na Stínadla, kde končil svoji hráčskou a začínal trenérskou kariéru. Těší se sem i noví sparťané Jan Rezek a Pavel Horváth, kteří tu dříve rovněž působili.

Foto: čtk

Jan Šimák ze Sparty Praha (vlevo) a Jiří Sabou z Teplic v úvodním utkání první fotbalové ligy.

Článek

"Čeká nás těžké utkání proti Spartě, která se výsledkově i herně rozjela. Nám se poslední utkání nepovedla, ale proti tomuto soupeři se hráči sami dokáží dobře motivovat," řekl trenér domácích Vlastislav Mareček s tím, že nepřemýšlí o hrozbě odvolání v případě prohry.

"Na Teplice vzpomínám rád, vždyť tady jsem začínal. Navíc s trenérem Vlastou Marečkem jsme přátelé. Přesto v Teplicích chceme potvrdit vítězství proti Zlínu a Hearts. Musíme hrát zodpovědně a pak můžeme myslet na úspěch. Bude to ale těžké, i když už k dispozici budou i Rezek a Horváth. Je možné, že nastoupí, zápasovou zátěž chceme rozložit na více hráčů," řekl Právu kouč Sparty Michal Bílek.

"Na zápas se moc těším, má pro mne prestižní náboj, ale rozhodně není negativní směrem k Teplicím," dodal Jan Rezek.

Mladá Boleslav si chce udržet i po tomto kole první místo a Kladno by jí v tom nemělo bránit. "Soupeře rozhodně nepodceníme. U nás nemá co ztratit. Určitě nám bude chybět potrestaný a navíc zraněný Brezinský. Šrámy si přivezli i další hráči, ale kádr máme dost široký," naznačil možnost změn domácí kouč Dušan Uhrin. "Ostrava se opakovat nesmí, první ligová výhra pozvedla hráčům sebevědomí, ale všichni si uvědomují, že nás čeká těžký zápas," uvedl kladenský kouč Miroslav Koubek.

Reklama

Související témata: