Hlavní obsah

Slavia získala na hostování záložníka Urbánka

PRAHA

Fotbalisty pražské Slavie posílí minimálně do konce sezóny šestadvacetiletý záložník Aleš Urbánek. Ten nyní s týmem deset dnů trénoval a vedení mužstva jej získalo na hostování s opcí. "Jsme rádi, že jsme transfer dotáhli do úspěšného konce. Aleš může už v pondělí nastoupit proti Spartě," řekl pro webové stránky klubu generální ředitel Slavie Petr Doležal.

Foto: Sigma Olomouc

Aleš Urbánek.

Článek

Slavii naopak opustili dva útočníci. Ivo Táborský bude do června příštího roku hostovat v Českých Budějovicích a Tomáš Hašler do konce kalendářního roku v druholigovém Hradci Králové.

Urbánek naposledy hájil barvy Artmedie Bratislava, kde byl na hostování, jinak je hráčem Spartaku Moskva. První ligu hrál v minulosti již v Olomouci a v pražské Spartě; celkem nastoupil ve 143 zápasech, v nichž vstřelil 13 branek. Na kontě má i 12 startů za reprezentační jednadvacítku. Urbánka lákala do týmu také Mladá Boleslav, ale její jednání se Spartakem Moskva skončilo nezdarem.

"Počítám, že s jeho příchodem se minimálně zvýší konkurence v týmu. Je to konstruktivní hráč, který je dobře připraven i po kondiční stránce," řekl ČTK kouč Slavie Karel Jarolím. Podle něj není vyloučeno, že by Urbánek mohl nastoupit už v pondělním derby.

Reklama

Související témata: