Hlavní obsah

Ve finále MS vyzvou Kanadu Rusové

PRAHA

Hokejisté Spojených států amerických neobhájí na mistrovství světa hráčů do 20 let před domácím publikem titul. Ve druhém semifinále je deklasovali Rusové, které tak čeká boj o zlato proti Kanadě, Američané se v odvetě za prohru ve skupině utkají o bronz s českým týmem. Semifinále bylo vyrovnanější, než napovídá skóre, protože ruský tým vstřelil dva góly při americké power play a další v poslední sekundě při hře pět na tři.

Článek

Rusové do zápasu vtrhli rychlými góly Vorobjeva a Ovečkina, kteří během úvodních pěti minut využili dvě přesilovky. Schremp s O'Sullivanem sice oplatili hostům stejnou mincí rovněž v početní převaze, ještě před koncem třetiny ale strhl definitivně vedení na stranu Rusů Sergej Širokov.

Střelci se pak na 35 minut odmlčeli, než zvýšil v 51. minutě Malkin na rozdíl dvou gólů. Domácí tým tři minuty před koncem zariskoval odvoláním brankáře, ale Montoya se do klece dvakrát vrátil po druhých gólech Ovečkina a Malkina. Za nedisciplinovanost v závěru zaplatili Američané další brankou z hole Junkova.

Rusové jsou ve finále potřetí za čtyři roky, jejich duel s Kanadou bude opakováním zápasů o zlato z let 2002 a 2003, kdy se radoval evropský tým.

USA - Rusko 2:7 (2:3, 0:0, 0:4)
Branky a nahrávky: 9. Schremp (Fritsche, Stafford), 15. O'Sullivan (Suter) - 2. Lisin (Vorobjev, Ovečkin), 5. Ovečkin (Vorobjev, Ježov), 17. Širokov (Radulov), 52. Malkin (Panin), 58. Ovečkin (Vorobjev), 59. Malkin, 60. Junkov (Ježov). Vyloučení: 11:4, navíc Hagemo 10 min., Callahan (oba USA) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:3. Diváci: 9024.

Reklama

Související témata: