Hlavní obsah

Útočník Huml končí v TPS Turku a odchází do Mory

TURKU

Český hokejový útočník Ivan Huml mění dres. Centr, který minulý týden poprvé v kariéře oblékl dres národního týmu, odchází z finského TPS Turku a bude působit ve švédské Moře. Za překvapivým Humlovým odchodem z TPS, kde se mu dařilo, je finanční situace v klubu. Turku potřebovalo snížit rozpočet, Mora naopak intenzivně sháněla středního útočníka.

Článek

"Finský klub měl určité finanční potíže a já byl jednou z možností, jak si mohlo Turku pomoci. Věděl jsem o tom, ale všechno se narodilo strašně rychle. Vlastně z hodiny na hodinu," uvedl Huml pro internetový server hokej.cz.

Pětadvacetiletý hráč ale tušil, že by mohl odejít on. Jeho zástupce jej na to totiž upozornil již před začátkem reprezentační akce. "Připouštěl jsem si, že bych to mohl být já. Rýsovaly se nějaké nabídky, nejvážnější ale byl zájem Mory. Švédský klub mě chtěl už dřív. Radil jsem se s mým zástupcem panem Hamalem, nakonec to právě takhle dopadlo," řekl kladenský odchovanec, jenž se v novém působišti potká s reprezentačními spoluhráči Pavlem Brendlem a Miroslavem Blaťákem.

Tento týden je tak pro Humla hodně hektický. V neděli se po skončení turnaje Karjala přesunul vozem společně se svou zámořskou přítelkyní z Helsinek do Turku, kde v pondělí trénoval. Dnes ale již za Turku nenastoupil k soutěžnímu zápasu a večer se vydá do Švédska.

Huml je druhým českým hráčem, jenž v letošní sezóně předčasně opustil TPS. Před několika týdny si musel hledat nové angažmá brankář Tomáš Duba, pro kterého nezbylo v kádru místo po uzdravení finské hvězdy Janiho Hurmeho. Duba už obléká dres pražské Sparty.

Reklama