Hlavní obsah

Tatíček zůstane v Davosu, Varaďa půjde na operaci

DAVOS

Český hokejista Petr Tatíček uspěl na zkoušce v Davosu a zůstane v klubu až do konce sezóny. Třiadvacetiletý útočník přišel do týmu lídra švýcarské nejvyšší soutěže v polovině prosince z Kladna na test na Spenglerův pohár a několik ligových utkání. Naopak ročník s největší pravděpodobností skončil pro dalšího českého krajánka v Davosu Václava Varaďu, který půjde na operaci s kolenem.

Foto: ARCHIV PRÁVO

Václav Varaďa

Článek

"Zájem o Petra měly další tři kluby ve Švýcarsku, ale zůstane v Davosu do konce sezony. Potom se uvidím, jak se dohodneme dál," řekl v pondělí Tatíčkův zástupce Jaromír Henyš starší ze společnosti EuroHockey Services. "Byl v Davosu na testu a řekli, že ho po Spengler Cupu ještě tři čtyři zápasy otestují," připojil Henyš.

Definitivně se obě strany dohodly tento víkend poté, co v sobotu v Bernu vstřelil Tatíček dvě branky. V sedmi utkáních v lize zaznamenal tři body za dva góly a jednu asistenci. K triumfu Davosu na Spengler Cupu přispěl dvěma přihrávkami. Tatíček se vrátil do Kladna v průběhu ročníku ze zámoří, kde nebyl spokojený se svým vytížením na farmě Washingtonu v Hershey.

Varaďovi, který zamířil do Davosu po desetiletém působení v NHL, dovolily potíže s koleny odehrát ve švýcarské soutěži jen 25 utkání, v nichž zaznamenal deset bodů za šest tref a čtyři přihrávky. "Během týdne se Venca rozhodne, zda půjde na operaci v Ottawě, nebo v Česku," doplnil Henyš na adresu hráče, který figuroval i v plánech reprezentačního trenéra Aloise Hadamczika. Varaďa tak bude zřejmě ve zbytku sezóny Davosu chybět.

Reklama

Související témata: