Hlavní obsah

Všechny týmy v ruském play off zopakovaly vítězství z neděle

MOSKVA

Všechny týmy v osmifinále play off ruské hokejové ligy v pondělí zopakovaly svá vítězství z nedělních prvních zápasů a ujaly se vedení 2:0 na utkání. Osm sérií na tři vítězné duely tak může teoreticky skončit už ve středu. Pro hokejisty Mory a Luley, kterou trénuje Slavomír Lener, skončila sezóna. Oba týmy prohrály své čtvrtfinálové série švédské ligy 0:4 na zápasy.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jaroslav Kudrna (vpravo) v reprezentačním dresu.

Článek

K druhým výhrám svých mužstev pomohli i čeští hokejisté. Stejně jako v neděli se nejvýrazněji prosadilo duo Jan Marek, Jaroslav Kudrna z Magnitogorsku - oba přispěli k vítězství 5:2 nad Podolskem gólem a přihrávkou.

Výhru Ufy 4:2 nad Petrohradem zpečetil gólem obránce Radek Philipp. Jan Novák z Kazaně a Pavel Rosa z Omsku zaznamenali při vítězství svých týmů asistence.

Rusko - osmifinále, 2. zápasy:
Kazaň - Novokuzněck 7:3 (za domácí Novák 0+1) - stav série 2:0, Omsk - Viťaz Čechov 5:0 (Rosa 0+1) - stav série 2:0, Ufa - Petrohrad 4:2 (za domácí Philipp 1+0) - stav série 2:0, Magnitogorsk - MVD Podolsk 5:2 (za domácí Marek a Kudrna oba 1+1) - stav série 2:0, Novosibirsk - Nižněkamsk 3:2 v prodl. - stav série 2:0, CSKA Moskva - Togliatti 5:4 - stav série 2:0, Jaroslavl - Dynamo Moskva 4:3 - stav série 2:0, Chimik MO - Čerepovec 4:0 - stav série 2:0.

Mora s českými hráči Pavlem Brendlem, Ivanem Humlem a Miroslavem Blaťákem na závěr účinkování v play-off švédské ligy utrpěla debakl 3:9 na ledě mistrovského Färjestadu.

Lenerova Lulea s bývalým sparťanským kapitánem Martinem Chabadou nenašla ani v jednom ze čtyř utkání zbraň na Linköping, v jehož dresu nastupuje Tomáš Vlasák. Zbylé dvě série jsou vyrovnané 2:2, domácí porážku MODO s Timrou neodvrátila ani branka Miloslava Hořavy.

Švédsko - čtvrtfinále, 4. zápasy:
Färjestad - Mora 9:3 (za hosty Blaťák a Brendl oba 0+1) - konečný stav série 4:0, HV 71 - Brynäs 2:1 - stav série 2:2, MODO Hockey - Timra 1:2 (za domácí Hořava 1+0) - stav série 2:2, Linköping - Lulea 5:2 (za hosty Chabada 0+1) - konečný stav série 4:0.

Reklama

Související témata: