Hlavní obsah

Hokejisté Slovanu dobyli Zvolen i ve druhém semifinále

ZVOLEN

Hokejisté Slovanu Bratislava vyhráli i druhý duel ve Zvolenu a v semifinálové sérii slovenské extraligy na čtyři vítězství se ujali vedení 2:0 na zápasy. Po úvodním pátečním vítězství tým z metropole na ledě soupeře uspěl 3:1 a teoreticky tak může rozhodnout o postupu do finále ve dvou domácích zápasech.

Článek

Domácím svěřencům Ladislava Svozila se sice podařilo po 98 minutách odčarovat kouzlo gólmana Hoviho, trefa českého útočníka Jana Kopeckého však byla jediným zvolenským úspěchem. V Bratislavě se hraje v úterý a ve středu.

Slovensko - semifinále, 2. zápas:
Zvolen - Slovan Bratislava 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Branky: 39. Kopecký - 7. Pištek, 34. Kužha, 60. Sýkora. Rozhodčí: Ország, Marušin - Krpelec, Valach. Vyloučení: 9:11, navíc Štork (Zvolen) 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3980.
Stav série: 0:2.

Hokejisté Chimiku Moskevská oblast se dnes stali posledními čtvrtfinalisty ruské ligy. V rozhodujícím pátém duelu porazili na vlastním ledě 1:0 hosty z Čerepovce a sérii vyhráli 3:2 na zápasy. V obraně vyřazeného Severstalu nastupoval Čech Josef Hrabal.

Čtvrtfinále ruské ligy, jež se hraje rovněž na tři vítězství, začne v úterý. Dvojice tvoří Magnitogorsk - Novosibirsk, Omsk - Jaroslavl, Ufa - CSKA Moskva a Kazaň - Chimik.

Rusko - osmifinále, 5. utkání:
Chimik MO - Čerepovec 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branka: 9. S. Sevostjanov.
Konečný stav série: 3:2.

Hokejový útočník Zbyněk Irgl vstřelil další dva góly v dresu Davosu v play off švýcarské ligy a dnes jimi pomohl na rozdíl od čtvrtečního zápasu k vítězství nad Klotenem. Davos se tak ujal v sérii vedení 2:1. Poslední krok do finále zbývá udělat hráčům Bernu, kteří v dnešním třetím duelu zdolali Zug 4:0.

Švýcarsko - semifinále, 3. zápasy:
Davos - Kloten 4:3 (za domácí Irgl 2+0, Marha 0+1, Benák 0+1) - stav série 2:1, Bern - Zug 4:0 - stav série 3:0.

Reklama

Související témata: